Logotip de Adolescents.cat

Quants seguidors necessites per viure de Twitch? El panorama d’un streamer amb 100.000 seguidors

per Redacció, el 17 d'agost de 2024 a les 12:00

Els streamers i influencers s'han convertit en figures clau del món digital, amb un poder d'influència que sovint supera el dels mitjans tradicionals. Però, quant guanyen realment aquests creadors de contingut? 

En una entrevista a ‘Business Insider’, Ramon García, amb el seu nom d’streamer Train_9, ha explicat com hi ha pocs creadors que destaquen entre una immensa quantitat d’streamers que poden permetre's contractes econòmics amb xifres molt elevades. 


Ell explica que té més de 100.000 seguidors, gairebé 700 subscriptors i alguns dels seus vídeos acumulen més de 34.000 visualitzacions. No té una xifra de seguidors tan elevada com Ibai, Illojuan o Auron, però amb mitjana de 500 espectadors en els seus directes, explica que va arribar a guanyar 15.000 dòlars en un mes durant la bona època de Twitch, on gairebé qualsevol podia treure un sou més que decent.

Això sí, el creador de contingut explica com cada mes la xifra és diferent: alguns pot arribar a cobrar 1.000, 2.000 o fins i tot 4.000 euros. Això genera una incertesa que pot ser molt estressant, per això el creador de contingut dona dos consells.


El primer és no posar totes les esperances en l’streaming, està bé dedicar esforços a una cosa que t’agrada, però és un món on cal ser realista, ja que les possibilitats de triomfar són limitades i hauràs de tenir un altre pla més estable.
El segon consell que dona és el d’estalviar: “El problema de la gent que està dins la bombolla és que potser s’està gastant tot el que està guanyant”.

Aquest podria ser el panorama d’un creador de contingut amb una xifra de seguidors “normal” i res té a veure amb la situació que viuen altres grans noms dins d’aquest món.

Sense anar més lluny, alguns mitjans han calculat el que podria arribar a cobrar Ibai Llanos. Les seves visualitzacions arriben molts cops als 10 milions i es creu que obté uns 135.000 euros bruts al mes. Els ingressos per patrocinis, d’altra banda, van des dels 20.000 als 40.000 euros bruts mensuals. En definitiva, una xifra molt diferent a la que explica Ramón García.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: