Logotip de Adolescents.cat

Les zones on ja no podràs viure d’aquí a 25 anys a causa de la calor

per Adolescents.cat, el 13 d'agost de 2024 a les 12:00

A mesura que el clima de la Terra s’escalfa, les onades de calor són més freqüents. De fet, aquest estiu ja n’hem tingut algunes i està sent realment insuportable. Els perills per a la salut que representen aquestes onades de calor té als experts cada cop més preocupats: l’estrès tèrmic és una de les principals causes de mort relacionades amb el clima a molts països del món.

S’espera que la tendència continuï i la NASA ha emès un comunicat alarmant sobre els llocs que més patiran la calor en uns anys i on es farà impossible viure. A causa de l’augment extrem de temperatures, s’estima que en els pròxims 25 anys, a llocs com Andalusia, Madrid o la Comunitat Valenciana, no es podrà viure a causa de la calor durant l’estiu.


Per fer aquest pronòstic, la NASA s’ha basat en un índex que estableix quina és la temperatura límit on la suor ja no és suficient per poder regular la temperatura corporal. Aquest límit s’estableix en els 35 graus durant sis hores seguides, un cup superat aquest límit les condicions climatològiques suposen un autèntic risc de mort per a les persones. 

A Catalunya, aquest any ja s’han hagut de prendre mesures extremes per la falta de pluges. I és que s’espera que la falta d’aigua vagi empitjorant, el que no només suposaria talls en el subministrament d’aigua, sinó també danys en el camp. En definitiva, la combinació de llargues onades de calor i la sequera contribueix a un futur on deixarà llocs difícils d’habitar.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: