Logotip de Adolescents.cat

Impossible independitzar-se: més del 70% de joves amb feina encara viuen amb els pares

per Adolescents.cat, el 15 d'agost de 2024 a les 12:00

La situació econòmica actual, l’augment del cost de vida i sobretot de l’habitatge està fent que molts joves que treballen encara hagin de viure amb els seus pares. Segons les últimes dades de l’Observatori d’Emancipació, el 70% dels joves que treballen encara no es poden independitzar. De fet, assenyalen que ha augmentat l’edat mitjana per marxar de casa dels pares fins als 30,4 anys.

La situació és molt complicada, ja que ni tan sols tenint feina i sou, els joves poden sortir de casa dels seus pares per començar un projecte propi.


A més, les dades també indiquen que la taxa d’emancipació a Espanya és més 14,9 punts més baixa que l’europea. No només els joves europeus s’independitzen més, sinó que ho fan abans: als 26,3 anys, davant dels 30,4 de mitjana a Espanya.

Què passa a Catalunya? Tot i els elevats preus del lloguer o de la compra, Catalunya té la taxa més gran d’emancipació de tot Espanya. Tot i això, segueix sent nou punts inferiors a la que hi havia el 2008. De fet, llogar un habitatge a Catalunya en solitari implica gastar-se més del 100% del salari i en el cas de comprar, els joves han de dedicar tot el sou de gairebé cinc anys (sense gastar ni un euro) per poder pagar l’entrada d’un pis i després dedicar el 85% del salari mensual a pagar la hipoteca.


Marxar sols de casa és complicat, però compartir una habitació també es fa difícil per a molts joves: implica una despesa mitjana de 380 euros, 10 més que el primer trimestre de l’any anterior. I és que no només s’ha de tenir en compte el preu del lloguer sinó l’augment dels subministraments com el gas, l’aigua i altres serveis que s’han disparat.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: