Logotip de Adolescents.cat

Quant cobren els esportistes per guanyar una medalla als JJOO?

per Adolescents.cat, el 12 d'agost de 2024 a les 13:00

En el món de l’esport no hi ha cap recompensa com guanyar una medalla d’or en els Jocs Olímpics, però existeix també una recompensa econòmica?

El primer que cal saber és que el Comitè Olímpic Internacional no ofereix cap mena de recompensa econòmica o diners extres als seus campions. Per tant, és cada país el que decideix si dona diners o no als seus esportistes. Això ha estat sempre objecte de debat, ja que els esportistes procedents de Comitès Olímpics més modestos no poden oferir el mateix suport que altres més grans.


A més, la quantitat de diners també varia segons si és un esport individual, en equip o en parella.

En el cas espanyol, els premis individuals són de 94.000 euros (or), 48.000 euros (plata) i 30.000 euros (bronze). En els esports en què es competeix per parelles, la xifra baixa a 75.000 euros, 37.000 euros i 25.000 euros, respectivament. La quantitat més pobra és per als integrants d'un equip, que cobraran 50.000 euros si guanyen l’or, 29.000 euros al segon i 18.000 euros al tercer.


Com dèiem també existeixen diferències entre els països que hi participen. El país que més paga per medalla aconseguida és Hong Kong, que arriba a donar uns 700.000 euros als esportistes que guanyin un or. En segon lloc, hi ha Israel, que premia als seus esportistes amb uns 250.000 euros. I, en tercer lloc, Sèrbia, que dona gairebé 200.000 euros als esportistes que guanyen l’or. De fet, aquesta podria ser la xifra que s’emportaria Djokovic per la seva victòria contra Carlos Alcaraz en la final de tenis masculina.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: