Logotip de Adolescents.cat

Les 10 principals raons que dificulten l’orgasme: què fer?

per Redacció, el 12 d'agost de 2024 a les 21:00

Arribar a l'orgasme és un dels aspectes més plaents de la vida sexual, però moltes persones es troben amb obstacles que poden dificultar aquest moment de màxima intensitat. Diversos factors, tant físics com psicològics, poden interferir en aquesta experiència. Superar aquests obstacles sovint requereix temps, paciència i, en alguns casos, ajuda professional. Conèixer les causes que poden dificultar l'orgasme és un primer pas important per afrontar-les i treballar en una vida sexual més satisfactòria.

A continuació, et presentem les 10 principals raons que poden dificultar arribar a l'orgasme:


  1. Estrès i ansietat: L'estrès és un dels principals enemics del plaer sexual. Les preocupacions diàries, la pressió laboral o personal, i l'ansietat poden fer que sigui difícil relaxar-se i gaudir del moment, inhibint així l'orgasme.
  2. Problemes de comunicació amb la parella: Una comunicació deficient amb la parella pot fer que les necessitats i desitjos no siguin ben compresos o atesos, la qual cosa pot dificultar arribar a l'orgasme.
  3. Manca de coneixement del propi cos: No conèixer bé el propi cos i les zones erògenes pot impedir que una persona sàpiga com estimular-se correctament per arribar a l'orgasme.
  4. Medicació: Alguns medicaments, com els antidepressius o els antihistamínics, poden tenir efectes secundaris que dificulten l'excitació sexual i l'arribada a l'orgasme.
  5. Baixa autoestima: Una percepció negativa del propi cos o una baixa autoestima poden fer que una persona se senti insegura durant les relacions sexuals, la qual cosa pot interferir en la capacitat d'arribar a l'orgasme.
  6. Problemes hormonals: Els desequilibris hormonals, com la disminució dels nivells de testosterona en els homes o els canvis hormonals durant la menopausa en les dones, poden afectar negativament la libido i la capacitat d'arribar a l'orgasme.
  7. Expectatives poc realistes: La idealització de l'orgasme, sovint influenciada per la pornografia o la pressió social, pot crear expectatives poc realistes que generen frustració i dificulten el gaudi del moment.
  8. Fatiga: El cansament físic i mental pot reduir la capacitat de concentrar-se en el plaer i d'experimentar l'orgasme, especialment després d'un dia llarg i esgotador.
  9. Dolor durant el sexe: Algunes persones experimenten dolor durant les relacions sexuals, fet que pot provocar que s'evitin determinades pràctiques sexuals o que es pateixi una gran tensió, dificultant l'arribada a l'orgasme.
  10. ​Males relacions: No només les que són clarament conflictives, sinó també aquelles en què no hi ha intercanvi emocional, o les que inclouen submissió d'un dels membres (habitualment la dona) a l'altre, ja sigui psicològica o acotada, justament, al terreny de la sexualitat.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: