Logotip de Adolescents.cat

Emparellament selectiu: l’ingredient clau perquè una relació funcioni

per Redacció, el 12 d'agost de 2024 a les 19:00

L'emparellament selectiu és un fenomen social en què les persones escullen les seves parelles basant-se en una sèrie de criteris, com ara els valors, les creences, el nivell educatiu, l'estatus econòmic i els interessos comuns. Això es pot donar de manera conscient o inconscient, però pot ser un factor determinant per  l’èxit de les relacions.

Quan dues persones comparteixen valors i objectius similars, és més probable que entenguin millor les necessitats de l'altre, la qual cosa facilita la comunicació i redueix els conflictes. A més, tenir un bagatge cultural i educatiu similar pot ajudar a evitar malentesos i a fomentar una connexió emocional més profunda.


El psicòleg Roberto Colom va estudiar com la intel·ligència influeix en la durabilitat de les relacions. És a dir, va trobar que aquelles parelles que tenen una capacitat intel·lectual similar tendeixen a tenir relacions més estables i satisfactòries. Això es deu al fet que compartir un nivell similar d’intel·ligència facilita la comunicació i la comprensió mútua.
Per exemple, en una de les mostres analitzades, les parelles amb una diferència de QI superior a 15 punts mostraven més desajustos en la manera d'afrontar les dificultats quotidianes, la qual cosa afectava negativament la satisfacció en la relació.


Aquest estudi reforça la idea que l’emparellament selectiu pot ser un factor determinant per a l’èxit de les relacions. No obstant això, cal tenir en compte que altres factors, com la comunicació, la confiança i el respecte mutu, també juguen un paper essencial en la durabilitat i la felicitat de les parelles.

@conpdepodcast Emparejamiento Selectivo #relaciones #parejas #amor #terapiadeparejas #psicologia #inteligencia #conpdepodcast ♬ sonido original - ConPdePodcast
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: