Logotip de Adolescents.cat

On i quan veure les llàgrimes de Sant Llorenç? Els Perseids més famosos de l’any

per Redacció, el 10 d'agost de 2024 a les 12:00

Les llàgrimes de Sant Llorenç, també conegudes com a Perseids, són un dels espectacles naturals més impressionats i esperats de l’estiu. Es poden veure durant diverses nits des de molts llocs de Catalunya, però hi ha uns dies que es veuen encara més. T’ho expliquem

Què són les llàgrimes de Sant Llorenç?

Les llàgrimes de Sant Llorenç són les restes de partícules de pols que van deixant els cometes al llarg de les òrbites. De fet, són les restes del cometa 109P/Swift-Tuttle, que descriu la trajectòria que fa la volta al Sol cada 133 anys. L'última vegada que el cometa va passar a prop del Sol va ser el 1992, però és cada any, durant l'època d'estiu, que la Terra en travessa la cua.  


On i quan veure els Perseids?

Les llàgrimes de Sant Llorenç es van començar a veure des del 17 de juliol i es podran seguir veient fins al 24 d’agost a Catalunya. Tot i això, arriben al seu punt àlgid durant els dies 9 i 12 d’agost. La recomanació és veure’ls sempre de nit o de matinada, quan es retiren els núvols i la Lluna s’amaga, de manera que no molesta la visió de la pluja d’estels.

Els millors llocs per observar aquest fenomen són zones amb baixa contaminació lumínica i vistes clares del cel de nit.


A Catalunya, algunes recomanacions inclouen el municipi d'Albanyà, el Parc Astronòmic del Montsec, el Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades i el Montsant, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o el municipi de Saldes. També poden ser bones opcions la serra de la Mussara, a les muntanyes de Prades, el cap de Creus i Cadaqués. D’altra banda, hi ha els observatoris com ara el Fabra i el Cosmocaixa a Barcelona, al centre Món Natura Pirineus i el de Castelltallat i Batet de la Serra.

Recomanacions per veure-les millor

  1. Escull un lloc fosc i obert.

  2. Evita l’ús d’instruments òptics.

  3. Dirigeix la mirada cap a zones fosques.

  4. Espera que la vista s’acostumi a la foscor

  5. Sobretot, tingues paciència.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: