Logotip de Adolescents.cat

La bretxa orgàsmica encara existeix: què és i quins són els motius?

per Redacció, el 7 d'agost de 2024 a les 21:00

El plaer femení s’ha silenciat durant segles. Des de JoyClub indiquen que el Dia de l’Orgasme Femení, que té lloc cada 8 d’agost, existeix precisament per donar visibilitat i perquè tot el que tenia a veure amb la dona i el sexe no existia fins fa unes dècades.

Mentre es promou la celebració del plaer femení, moltes dones encara informen de diferències significatives en la freqüència i la qualitat dels seus orgasmes en comparació amb els seus companys masculins. 


Però, si el clítoris és un òrgan amb més de 10.000 terminacions nervioses, per què és molt menor el percentatge de dones que arriben a l’orgasme respecte dels homes? Experts en sexualitat suggereixen diverses raons per a aquesta desigualtat.

  • Falta d’educació. L’educació sexual s’ha centrat durant molt de temps en la penetració com a centre del plaer. De fet, en molts llocs només això es considera sexe. Segons Cecilia Bizzotto, el coitocentrisme té gran part de la responsabilitat d'aquest problema, ja que "aquesta percepció tan limitada de la sexualitat i l'eròtica és especialment negativa per a les dones, ja que molt poques són capaces d'arribar a l'orgasme per via penetrativa (es calcula que només un 20-30% de les dones).


  • Estigmes socials. Hi ha dones que prefereixen dir que no gaudeixen del sexe oral pel simple fet que mai no els l'han practicat adequadament, o perquè sovint hi ha homes que directament no ho fan per diversos motius. Mirant enrere, les dones han estat educades a no mirar-se la vulva i en moltes ocasions han girat la vista cap a un altre costat quan es tractava de prestar atenció al seu propi plaer.

  • El plaer de la dona depèn d’ella, no de cap home. Arribar a l'orgasme és possible de moltes maneres: masturbació, petons, carícies... però que una dona sàpiga com li agrada més arribar al clímax depèn únicament i exclusivament d'ella. Si una dona no es toca, no sap el que li agrada. No es coneix, no coneix el seu plaer. L'home ha de sentir la curiositat de buscar el plaer de la seva companya o companyes, escoltar les suggerències amb la ment oberta i saber "què li agrada perquè ella li ho comunica", però no té per què endevinar-ho ni és la seva obligació trobar la manera adequada.

Iniciatives com el Dia Internacional de l'Orgasme Femení, celebrat el 8 d'agost, busquen visibilitzar i reduir aquesta bretxa, encoratjant tant les dones com els homes a explorar i entendre millor les necessitats i desitjos de l'altra part. Tot i això, molts experts insisteixen en la necessitat de canvis cultural més profunds per aconseguir una veritable igualtat en el plaer sexual.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: