Logotip de Adolescents.cat

Activistes climàtics llancen pintura a la mansió de Messi d’Eivissa: així ha quedat

per Redacció, el 7 d'agost de 2024 a les 12:00

Un grup d’activistes, que formen part de Futuro Vegetal, han llançat pintura vermella i negra a la façana de la mansió de Leo Messi. El grup d’activistes climàtics ho han fet per denunciar la responsabilitat dels rics en la crisi climàtica.

Els activistes ho han compartit a les xarxes socials amb unes fotografies on sostenen una pancarta que diu “Ajudeu el planeta”, “Mengeu-vos els rics”, “Aboliu la policia”. De fet, el grup s’ha colat també dins la propietat del futbolista argentí.


Denuncien que la mansió de Messi és una construcció il·legal que l’argentí va comprar per la xifra d’11 milions d’euros. Assenyalen que amb aquesta “desobediència civil no violenta” volen denunciar les polítiques continuistes del govern espanyol, que agreugen la crisi climàtica.

El grup d’activistes també dona dades i recorden que l’1% més ric de la població mundial és responsable de la mateixa quantitat d’emissions de carboni que els dos terços més pobres.
“Mentre això passa, només a les Balears han mort entre 2 i 4 persones com a conseqüència directa de l’onada de calor”, afegeixen.
Tots aquests missatges van acompanyats de fotografies dins de la mansió, al jardí, al porxo o a la piscina.

Futuro Vegetal és una organització que es defineix com a un col·lectiu de desobediència civil i acció directa. De fet, han protagonitzat altres accions, entre les quals han intentat, sense gaire èxit, aturar aeroports europeus. Aquest juliol ho van intentar al de Barcelona i hi va haver almenys un detingut.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: