Logotip de Adolescents.cat

Problemes econòmics, laborals i d’habitatge: el que més afecta en la salut mental dels joves

per Redacció, el 6 d'agost de 2024 a les 20:00

Després de la Covid-19 s’ha accentuat la preocupació per la salut mental de la joventut de Catalunya. De fet, les dades d’atenció a la salut mental i les taxes de conductes suïcides mostren un augment entre aquest grup poblacional.

El més preocupant és que els problemes de salut mental que sorgeixen en la joventut poden cronificar-se en etapes posteriors. Per tant, és essencial incidir en els factors que afecten la salut mental i emocional de la població jove des d’una perspectiva integral.


Segons l’informe del Govern, “Salut mental, joventut i desigualtats”, els resultats mostren que fins a un 31,2% del col·lectiu entre 15 i 34 anys pateixen malestar emocional. Si ens centrem només en els homes joves, la prevalença de malestar emocional es redueix fins al 24%, mentre que augmenta fins al 38,8% en el cas de les dones. Pel que fa a l’edat, les persones de 30 a 34 anys reporten malestar emocional en el 25,6% dels casos, un percentatge que augmenta fins al 30,3% en la franja de 25 a 29 anys, i fins al 36,7% entre els 20 i els 24 anys.

Què produeix aquest malestar emocional? Doncs l’informe indica que en gran manera aquest estat els produeixen factors econòmics, laborals i residencials. S’ha identificat que els retards per tenir autonomia pròpia entre els joves contribueix al malestar. La precarietat laboral també influeix i ho fa encara més entre les dones.


En definitiva, els resultats d’aquest estudi posen de manifest una situació alarmant que requereixen intervencions i polítiques públiques per abordar la salut mental i emocional entre els joves.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: