Logotip de Adolescents.cat

Els orgasmes més enllà de l’activitat sexual: moments inoportuns on pots tenir-ne

per Redacció, el 5 d'agost de 2024 a les 21:00

Sovint lliguem l’orgasme al sexe i, si bé aquesta és la manera més usual d’assolir aquest estat, diversos estudis informen que també hi ha maneres d’arribar al clímax sense involucrar cap tipus d'activitat sexual, fins i tot mitjançant activitats que poden ser pròpies de la vida quotidiana: els orgasmes no genitals.

Els estudis més recents demostren que l’orgasme no és exclusiu del comportament sexual ni de l’estimulació genital. Es pot considerar com una experiència neuropsicològica viscuda de diferents maneres. És possible assolir el clímax mitjançant la vista, l’oïda, el gust, el tacte i fins i tot a través del dolor i el seu alleujament. Les possibilitats són infinites.


Una bona sessió de petons i carícies, estimulant els llavis, la llengua i altres zones erògenes, pot resultar en un orgasme. De fet, hi ha dones que afirmen haver assolit el clímax només besant. La boca és el principal òrgan sensorial, per tant, no és sorprenent experimentar orgasmes bucals. Altres zones erògenes inclouen l’anus, que, gràcies a la connexió del nervi pelvià amb l’anus i la vagina, pot generar orgasmes tant en homes com en dones quan és estimulat. Els pits i mugrons també són altament sensibles, ja que comparteixen nervis amb la vagina i altres parts genitals, i acariciar-los o besar-los pot portar a l’orgasme.

No tots els orgasmes venen de l’activitat sexual

Des de Platanomelón expliquen quatre situacions quotidianes que poden provocar un orgasme no genital.


  1. Dormint. Un alt percentatge de persones cis confirmen haver experimentat orgasmes mentre dormen, un 66% d’homes i un 41% de dones, tot i que és un fenomen que passa menys de deu cops en la vida.

  2. En un vehicle. Al voltant del 10% de les persones han arribat al clímax en un autobús, tren, cotxe o moto, sovint és a causa a les vibracions.

  3. Fent esport. Un 9% de les persones han arribat a l’orgasme durant l’exercici físic, especialment treballant els abdominals, pujant passes, corrent o anant en bici.

  4. Raspallant-se les dents. La textura i el gust de certs aliments, o inclús l’acte de raspallar-se les dents, també poden tenir una connexió inesperada amb l’orgasme.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: