Logotip de Adolescents.cat

Sanitat endureix les mesures contra el consum d’alcohol: testos i multes a menors

per Redacció, el 1 d'agost de 2024 a les 13:00

El consum d’alcohol acostuma a iniciar-se a Espanya al voltant dels 13 anys. Segons dades del ministeri de Sanitat, el 75% dels adolescents d’entre 14 i 18 anys ha consumit alcohol algun cop en la seva vida i 6 de cada 10 s’han emborratxat algun cop.

Davant d’aquestes xifres, el ministeri de Sanitat vol posar-hi remei amb un seguit de mesures pels joves que han portat alguna controvèrsia. Una de les mesures que més ha cridat l’atenció és que es podria fer testos d’alcoholèmia als menors d’edat en espais com camps de futbol, parcs infantils o escoles.


També es vol prohibir directament el consum d’aquestes begudes als adults en espais que siguin freqüentats per menors. El ministeri també vol evitar que les marques de begudes alcohòliques s'anunciïn a menys de 200 metres de centres educatius. De fet, tampoc es podrà fer servir la veu o la imatge d’un menor de 21 anys als seus anuncis.
La llei també té com a objectiu endurir encara més la venda d’alcohol als menors, sobretot en les màquines expenedores. De manera que si la llei tira endavant, s’haurà de presentar si o si el DNI per comprar aquestes begudes en punts de venda com els esmentats.


Segons els experts, tres de cada quatre adolescents beuen alcohol de tant en tant, per això la ministra de Sanitat, Mónica García, insisteix que cal reduir el consum al màxim. Totes aquestes mesures són algunes de les propostes que diferents governs espanyols han intentat impulsar des de fa 20 anys, però mai s’ha acabat de tirar endavant.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: