Logotip de Adolescents.cat

Per què has de veure la ‘Casa en flames’: la segona pel·lícula en català més vista de la dècada

per Redacció, el 31 de juliol de 2024 a les 12:00

La pel·lícula de Dani de la Orden, amb Emma Vilarasau de protagonista, omple les sales de cinema i ja s’ha convertit en el segon film català més vist de la dècada. T’expliquem per què no te la pot perdre!

En només quatre setmanes, ha sumat 136.000 espectadors i 900.000 euros de taquilla, una fita que només ha superat "Alcarràs" (2022), de Carla Simón, que va recaptar 1,6 milions d'euros durant el primer mes.


De què tracta? Els fets tenen com a escenari la Costa Brava, on la Montse convoca la seva família a la casa d’estiu amb la intenció de vendre-la i pagar la residència de l’àvia. Aquesta trobada acaba posant el focus en ferides del passat que encara no s’han curat.

La pel·lícula tracta així problemes familiars i les seves relacions com les tensions o els secrets. La trama està escrita de manera que acabes entenent cada personatge, inclús arribes a empatitzar amb actituds que són moralment incorrectes.


Sovint les pel·lícules tendeixen a idealitzar les relacions familiars, en aquest cas són un reflex més honest de la vida real amb les complicacions que aquesta pot comportar.
El guió d’Edu Solà també manté un ritme elevat durant tot el llargmetratge, i fa que la trobada familiar acabi encenent els ànims de tothom, inclús dels espectadors. 

A més, un dels punts forts del film és el seu repartiment de primera classe: encapçalat per Emma Vilarasau i amb les interpretacions destacades d'Enric Auquer, María Rodríguez Soto, Macarena García, Alberto San Juan i Clara Segura

L'arrencada del film està sent tan potent que ha superat altres grans produccions del cinema en català com "Pa negre" i "Incerta glòria", d'Agustí Villaronga, o "Estiu 1993", el debut de Simón a la pantalla gran.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: