Logotip de Adolescents.cat

Què és el "Mindful love"? La clau per tenir èxit en les nostres relacions

per Redacció, el 3 d'agost de 2024 a les 20:00

En un món cada cop més accelerat i ple de distraccions, trobar la manera de mantenir relacions sanes i duradores pot semblar un repte impossible. No obstant això, un nou concepte està guanyant popularitat entre psicòlegs i terapeutes de relacions: el "Mindful love", o amor conscient. Aquesta pràctica, inspirada en els principis del mindfulness, promet ser la clau per aconseguir una connexió més profunda i satisfactòria amb les nostres parelles.

El "Mindful love" es basa en la idea de portar l'atenció plena a les nostres relacions amoroses. Això significa estar present en cada moment, escoltar amb atenció, i ser conscients dels nostres propis sentiments i reaccions, així com dels de la nostra parella. Aquesta pràctica pot ajudar a millorar la comunicació, reduir els conflictes i augmentar la intimitat emocional. Segons els experts, la clau per practicar el "Mindful love" és començar amb petites accions diàries.



Això pot incloure des de dedicar uns minuts cada dia per parlar sense interrupcions, fins a practicar la gratitud i l'apreciació mútua. El mindfulness ens ensenya a ser pacients i compassius, tant amb nosaltres mateixos com amb la nostra parella, la qual cosa és essencial per construir una relació sòlida i resilient.

Com pot ajudar a la nostra relació?

A més, diversos estudis han demostrat que el mindfulness pot reduir l'estrès i l'ansietat, factors que sovint contribueixen als problemes de parella. Practicar l'atenció plena pot ajudar-nos a gestionar millor les emocions i a respondre de manera més constructiva davant les tensions i els desacords. No és una solució màgica, però ofereix una perspectiva fresca i efectiva per abordar els reptes de les relacions modernes. Incorporar el mindfulness a la nostra vida amorosa pot requerir esforç i compromís, però els beneficis a llarg termini, tant per a la nostra felicitat individual com per a la salut de les nostres relacions, fan que valgui la pena intentar-ho.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: