Logotip de Adolescents.cat

Desestimada la demanda d''Operación Triunfo' contra 'Eufòria': el que diu la justícia

per Redacció, el 30 de juliol de 2024 a les 12:00

La justícia no veu delicte en l’acusació de plagi per part dels creadors d’’Operación Triunfo’ cap al programa ‘Eufòria’. Segons la sentència, es considera que els demandants, Toni Cruz i Josep Maria Mainat, no han aportat “cap prova” sobre l’autoria del format televisiu, és a dir, no hi ha cap manera de confirmar que efectivament el talent xou català ha estat una còpia d’OT.

La sentència diu que no només les similituds que posen sobre la taula els demandants no es consideren plagi, sinó que ells mateixos tampoc poden posar la demanda, ja que els seus noms no consten en el registre com a creadors d’Operación Triunfo.


Com han arribat fins aquí? El 2023, Josep Maria Mainat i Toni Cruz, creadors d’OT, van presentar una demanda contra la productora d’’Eufòria’, Veranda TV, i la CCMA per plagi. Consideraven que el format de 3Cat era “molt similar” al que ells havien plantejat primer el 2001. Segons els creadors, hi ha “enormes similituds entre els elements essencials d’’Eufòria’ i els que van fer famós el format d’’Operación Triunfo’”.
El judici es va fer a principis d’aquest mes i va durar un dia. Els demandants reclamaven a TV3 una indemnització de 25.000 euros per cadascun i que es retiressin els programes de la graella de la cadena catalana. La sentència que s’ha conegut ara, es pot recórrer.


Durant el judici, la majoria de pèrits que van intervenir proposats per la defensa van afirmar que hi ha “diferències essencials” entre ambdós programes. Es va posar força èmfasi al fet que no formen part del mateix gènere d’entreteniment: mentre que OT és una “barreja” entre un reality xou i un talent xou, Eufòria és “clarament” només un talent xou.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: