Logotip de Adolescents.cat

La T-Mobilitat estarà disponible per iPhone: quan i com funciona?

per Redacció, el 26 de juliol de 2024 a les 12:00

Si tens un iPhone, aquesta notícia t’interessa. La targeta recarregable T-Mobilitat es podrà fer servir per validar els títols de transport públic amb dispositius iPhone. Es calcula que un 22 % dels catalans es podran beneficiar de l'ús de la tecnologia NFC als dispositius que utilitzen el sistema iOs i podran prescindir de les targetes físiques del transport públic.

Fins ara, aquests mòbils només podien tenir l’aplicació al dispositiu per consultar i recarregar la targeta física, mentre que els qui tenen dispositius Android també podien validar els títols. Està previst que aquesta mesura sigui factible abans que acabi l’any.


Des de fa dos anys i mig, l’ús del mòbil per validar la T-Mobilitat està disponible per a Android amb el sistema NFC. Des de llavors s’han mantingut converses amb Apple per obrir aquesta tecnologia també als seus dispositius. Al gener van arribar a un acord per obrir la tecnologia NFC a les botigues físiques, però deixant fora la possibilitat de validar títols de transport públic.
Davant d’això, l’ATM va presentar al·legacions perquè aquesta tecnologia NFC es pogués també utilitzar en aquest àmbit. Ara la Comissió Europea ha admès aquestes al·legacions, i per això Apple ha anunciat que permetrà que altres empreses i serveis accedeixin a aquesta tecnologia.


En el cas de la T-Mobilitat, doncs, això suposarà que els usuaris amb iPhone podran fer ús del mòbil com a suport de validació.​​ Això es converteix en una molt bona notícia per a tots els usuaris del transport públic, ja que podran escollir entre les dues opcions de validació sense contacte i prescindir, si volen, de la targeta física.
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: