Logotip de Adolescents.cat

Hi ha més infidelitats a l’estiu? La ciència ho respon

per Redacció, el 25 de juliol de 2024 a les 20:00

Si et preguntes per què aquest estiu sembla que tothom descobreix noves aventures o infidelitats, tranquil/a no estàs sol/s. La ciència ha parlat i té una resposta al respecte.

L’estiu sembla ser el moment de l’any en què les relacions són més propenses a ser una mica menys monògames, és a dir, a posar les banyes. Però atenció! Un estudi de la revista ‘Journal of relationaship reserch’ indica que els mesos de calor augmenten les infidelitats. Si, has llegit bé, l’estiu fa que les persones es deixin anar i que la temptació sigui més forta que mai.


Els investigadors han analitzat dades de diverses plataformes i xarxes socials, així com informes de teràpies de parella, i han descobert que els casos d'infidelitat tendeixen a augmentar durant els mesos de calor. "La nostra recerca indica que les activitats socials més freqüents, les vacances i l'augment de les oportunitats d'interacció social són factors clau que contribueixen a aquest fenomen", explica el Dr. Xavier Martínez, un dels autors de l'estudi.

A més, encara que no t’ho creguis, el clima influeix en el comportament sexual dels mamífers, ja que la calor i la llum estimulen les glàndules que segreguen serotonina i altres substàncies associades al plaer, per la qual cosa es respira un ambient de benestar.


Tot i això, recorda que l’amor i la confiança no tenen temporada alta ni baixa. Així que, si estàs en una relació, potser és un bon moment per refrescar la comunicació i assegurar-se que els dos estigueu en la mateixa pàgina.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: