Logotip de Adolescents.cat

Què vol dir ‘tradwife’? La polèmica tendència que ha posat de moda la tiktoker Roro

per Redacció, el 24 de juliol de 2024 a les 12:00

Si tens TikTok segurament et sona una noia, que amb el nom de Roro, li cuina tota mena de plats a la seva parella. “Avui a en Pablo li venia de gust menjar…”, amb aquesta veu dolça i en off acostuma a començar els seus vídeos mentre prepara tota mena de plats elaborats.

Bàsicament, el perfil d’aquesta jove tiktoker es tradueix en cuinar per satisfer els gustos de la seva parella, en Pablo. Arran d’aquests vídeos s’ha tornat a posar de moda un moviment que va néixer als Estats Units sota el nom de ‘tradwife’.


Aquest terme és l’abreviatura de ‘traditional wife’, és a dir ‘dona tradicional’ i es va posar de moda en l’era Trump, amb una onada de dones que van començar a reivindicar la figura de les dones de fer feina dels anys 50 i 60 del segle passat.

Ara, aquest moviment s’ha traslladat al món de TikTok. Dones que amb vestits i un maquillatge impecable promouen el retorn de la dona a les tasques de casa per complir “el seu paper de dona tradicional”: mantenir la casa ordenada, cuinar i criar els fills i el marit.


Tot i que aquí ens ve al cap el perfil de Roro, que s’ha fet viral amb les seves receptes, una de les impulsores d’aquest moviment és Estee Williams, als Estats Units.

Els seus vídeos han obert un debat a les xarxes socials. Hi ha qui defensa que la tiktoker només fa ús de la seva llibertat, mentre que d’altres l’acusen de propagar una imatge idealitzada de la submissió. Davant d’aquestes crítiques, la tiktoker responia en un podcast on deia que la gent no entén que és “mig personatge i que no visc només per la seva parella”. “Estic fent una recepta per a la meva parella, això no significa que les dones hagin de posar-se a cuinar, que els valors tradicionals siguin els millors, ni que jo sigui dona de fer feines”, deia la tiktoker.

Algunes expertes asseguren que blanquejar aquest terme és molt perillós. La historiadora i escriptora, Esther López, explica a ‘El salto’ que reiterar que és una elecció lliure “fa la sensació que és una opció desitjable i llegítima”. Tot i això, és important contextualitzar que és la vertadera situació de moltes dones a les seves cases per entendre que aquest fenomen és perillós.

@roro.bueno Ganamoss!!🫶🏻🇪🇸 @Selección española #eurocopa #homemade #españa #futbol #croquetas #tortilla #recetafacil #comidaespañola #recetarapida #cocido ♬ Storytelling - Adriel

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: