Logotip de Adolescents.cat

5 curiositats que t'agradarà saber abans d'anar a dormir

per Redacció, el 27 de juliol de 2024 a les 20:00

Com sempre ens agrada compartir amb tots vosaltres algunes de les curiositats que durant el dia trobem a la redacció d'Adolescents.cat. Quina us ha cridat més l'atenció?

Estàs preparat per descobrir el món des d'una perspectiva completament nova? Aquí van algunes dades sorprenents que no et deixaran indiferent.


  • La Gran Muralla Xinesa no és una sola muralla contínua: La Gran Muralla Xinesa és en realitat una sèrie de murs i fortificacions construïdes per diferents dinasties al llarg de segles. La idea que és una estructura contínua és una simplificació; hi ha trams que estan desconnectats i d'altres que s'han deteriorat amb el temps.
  • Les llavors de poma contenen cianur: Les llavors de poma contenen una petita quantitat de cianur d'hidrogen, que és tòxic en grans quantitats. No obstant això, la quantitat de cianur en les llavors és tan baixa que ingerir algunes no és perillós per als humans, però menjar-ne en grans quantitats podria ser perjudicial.
  • Els codis de barres poden ser llegits en qualsevol direcció: Els codis de barres estan dissenyats perquè els escàners puguin llegir-los en qualsevol direcció, ja sigui de dreta a esquerra o de dalt a baix. Això es deu a la distribució de les línies i els espais que representen dades numèriques, facilitant el procés de lectura i escaneig.
  • El Louvre va ser originalment una fortalesa: Abans de ser el famós museu que és avui, el Louvre a París va ser originalment construït com una fortalesa al segle XII per ordre de Felip II per protegir la ciutat de París de possibles invasions. Posteriorment, es va convertir en un palau reial i finalment en un museu el 1793.
  • Hi ha un riu subterrani a les Filipines: El riu subterrani de Puerto Princesa, situat a l'illa de Palawan, és un dels rius subterranis navegables més llargs del món. Aquest riu flueix per una cova de 24 quilòmetres abans de desembocar al mar del Sud de la Xina.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: