Logotip de Adolescents.cat

Què són els orgasmes sinestèsics i com apropar-s'hi?

per Redacció, el 24 de juliol de 2024 a les 21:30

En el món de la ciència, s'ha descobert una nova forma de plaer coneguda com a "orgasme sinestèsic", una experiència sensorial única on els sentits es fusionen per crear una explosió de sensacions. Aquesta curiosa condició, encara poc coneguda, està captant l'atenció de joves i experts arreu del món.

Per entendre els orgasmes sinestèsics, primer cal saber què és la sinestèsia. Aquesta condició neurològica fa que les percepcions sensorials es barregin; per exemple, algunes persones poden veure colors quan escolten música o sentir gustos quan toquen certs objectes.


Quan parlem d'orgasmes sinestèsics, ens referim a orgasmes en què aquestes percepcions barrejades entren en joc. Les persones que experimenten aquests tipus d'orgasmes poden sentir sons, veure colors vius o experimentar gustos i olors particulars durant el clímax sexual.

Segons els experts, aquests orgasmes poden ser extremadament intensos i enriquidors. Per exemple, una persona podria descriure el seu orgasme com una simfonia de colors brillants o una explosió de sabors dolços i picants alhora. Aquesta fusió de sensacions crea una experiència única que va més enllà del plaer físic habitual.


Que es tracti d'un fet no gaire habitual, però, no vol dir que no hi hagi maneres de tenir sensacions similars. El més important, segons explica la psicòloga Arola Poch a El País, és concentrar-se al 100% en allò que notem. En aquest sentit, la meditació i el mindfulness ens poden ajudar, ja que contribueixen a potenciar les sensacions i el plaer. 

D'altra banda, també poden recrear certes ambientacions que ens excitin. Per exemple, si trobem molt sensual una determinada cançó i ens aporta molt plaer menjar certs aliments, com ara la xocolata, podem incloure aquests elements en les nostres relacions sexuals.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: