Logotip de Adolescents.cat

FOMO vs JOMO: La tendència per gaudir de la desconnexió

per Redacció, el 24 de juliol de 2024 a les 20:00

Si estàs cansat de la pressió de les xarxes socials, dels plans que et proposen o del ritme frenètic de la societat, potser has de conèixer aquest terme. El JOMO és la contraposició a FOMO, i significa ‘Joy of Missing Out’, és a dir gaudir de perdre’s alguna cosa.

Aquesta nova tendència convida a gaudir de la desconnexió del món digital i viure el moment present sense sentir que t’estàs perdent res important. A diferència del FOMO, ‘Fear of Missing Out’, que és la por de perdre's coses que estan passant en línia, el JOMO celebra el plaer de perdre's alguna cosa. És a dir, en comptes de sentir-te malament per no estar al corrent de tot, pots gaudir de fer una pausa i desconnectar-te.


Per què el JOMO és important per a tu?

Estar constantment connectat pot ser esgotador i estressant. Sempre revisant Instagram, TikTok o Snapchat per veure què fan els teus amics pot fer-te sentir ansiós o infeliç. El JOMO et permet relaxar-te i gaudir de les coses petites i senzilles de la vida. Et deixem alguns consells per practicar-ho:

  1. Desconnecta't a estones: Reserva una estona cada dia per estar sense el mòbil. Pots començar amb 30 minuts i anar augmentant el temps. Durant aquest període, fes alguna cosa que t'agradi, com llegir un llibre, dibuixar o escoltar música.


  2. Fes activitats a l'aire lliure: Anar a caminar, fer esport o simplement passar temps a la natura pot ajudar-te a desconnectar i sentir-te millor.

  3. Practica la meditació o el ioga: Aquestes activitats et poden ajudar a relaxar-te i a centrar-te en el present.

  4. Passa temps amb amics i família: Interactua cara a cara amb les persones que estimes. Les relacions reals són molt més satisfactòries que les virtuals.

  5. Estableix límits amb les xarxes socials: Pots utilitzar aplicacions que t'ajudin a limitar el temps que passes a les xarxes socials. Així podràs estar més al present i menys preocupat pel que passa en línia.

Quan practiques el JOMO, pots sentir-te menys estressat i més feliç. Dormiràs millor, et concentraràs més en els teus estudis i gaudiràs més de les activitats que realitzes. A més, tindràs temps per descobrir noves passions i interessos. El JOMO és una manera genial de trobar un equilibri entre el món digital i la vida real.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: