Logotip de Adolescents.cat

Estàs fet per tenir una relació oberta? Les claus per saber-ho

per Redacció, el 23 de juliol de 2024 a les 21:30

Les relacions amoroses han anat evolucionant amb el pas del temps, adaptant-se a les necessitats i desitjos de cada generació. Un dels tipus de relació que cada cop està guanyant més adeptes entre els joves és la relació oberta. Però, què és exactament una relació oberta i com funciona?

Una relació oberta és una relació amorosa on els membres de la parella acorden que és acceptable mantenir relacions romàntiques o sexuals amb altres persones. Això no vol dir que no s'estimin o es respectin; al contrari, una relació oberta es basa en una comunicació clara, confiança mútua i acords definits.


Com funciona una relació oberta?

El funcionament d'una relació oberta depèn de les regles que estableixi cada parella. A continuació, t'expliquem alguns aspectes claus:

  1. Comunicació: La base de qualsevol relació oberta és una comunicació honesta i freqüent. Les parelles han de parlar obertament sobre els seus sentiments, límits i expectatives.


  2. Regles i límits: Cada parella estableix les seves pròpies regles. Alguns poden decidir no parlar dels seus altres relacions, mentre que d'altres prefereixen compartir-ho tot. També és important acordar quins tipus de relacions amb tercers són acceptables.

  3. Confiança: La confiança és fonamental. En una relació oberta, saber que l'altra persona respectarà els acords és crucial per mantenir l'harmonia.

  4. Gestió de gelosia: La gelosia pot aparèixer en qualsevol tipus de relació, i en una relació oberta no és diferent. Aprendre a gestionar-la i parlar-ne obertament és clau per evitar conflictes.

És per a tothom?

Les relacions obertes no són per a tothom, i això està bé. És important que cadascú trobi el tipus de relació que millor s'adapti a les seves necessitats i desitjos. No hi ha una forma correcta o incorrecta d'estimar, sempre que hi hagi respecte, comunicació i consentiment.
Les preguntes que et pots fer per descobrir-ho:

  • Ets capaç de comunicar-te obertament? La comunicació és clau en una relació oberta. Has de sentir-te còmode parlant dels teus sentiments, necessitats i límits amb la teva parella.

  • Com gestiones la gelosia? La gelosia pot sorgir en qualsevol tipus de relació. Reflexiona sobre com has gestionat la gelosia en el passat i si creus que podries gestionar-la de manera saludable en una relació oberta.

  • Quina és la teva opinió sobre la monogàmia? Pensa en com et sents respecte a la monogàmia i si creus que podries sentir-te satisfet en una relació no monògama.

  • Tens confiança en la teva parella? La confiança és fonamental. Has de confiar que la teva parella respectarà els acords que heu establert i viceversa.

  • Estàs disposat a establir i respectar límits? Les relacions obertes requereixen establir límits clars. Has de ser capaç de definir-los amb la teva parella i respectar-los.

  • Què esperes obtenir d’una relació oberta? Pensa en les teves motivacions. És important que les teves expectatives siguin realistes i alineades amb les de la teva parella.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: