Logotip de Adolescents.cat

Consells perquè la còpia de seguretat de WhatsApp no t'ocupi espai

per Redacció, el 19 de juliol de 2024 a les 17:00

Amb l'augment constant de l'ús de WhatsApp per a la comunicació personal i professional, moltes persones es troben amb el problema que la còpia de seguretat de l'aplicació ocupa massa espai al dispositiu o al núvol. Tot i que les còpies de seguretat són essencials per protegir les dades, hi ha maneres de gestionar-les de manera eficient per minimitzar l'espai que utilitzen. A continuació, us presentem alguns consells pràctics per a optimitzar l'espai ocupat per les còpies de seguretat de WhatsApp:

  1. Excloure vídeos de la còpia de seguretat: Una de les opcions més efectives és excloure els vídeos de la còpia de seguretat. Els vídeos solen ser els arxius més grans i exclosos d'aquesta manera es pot reduir considerablement la mida de la còpia de seguretat. Per fer-ho, ves a Configuració > Xats > Còpia de seguretat del xat i desactiva l'opció "Incloure vídeos".


  2. Gestionar els xats individuals: Revisar i eliminar xats antics o no essencials és una altra manera d'alliberar espai. Es poden arxivar o eliminar xats que ja no són necessaris, especialment aquells que contenen molts arxius multimèdia.

  3. Ús d'aplicacions de tercers: Hi ha aplicacions de tercers que ajuden a gestionar i netejar els arxius multimèdia de WhatsApp, com ara "Cleaner for WhatsApp" o "WCleaner". Aquestes aplicacions poden identificar i eliminar arxius duplicats, grans o innecessaris, ajudant a reduir la mida de la còpia de seguretat.


  4. Utilitzar el núvol de Google Drive o iCloud: Utilitzar els serveis de núvol com Google Drive (per a Android) o iCloud (per a iPhone) permet mantenir les còpies de seguretat sense ocupar espai local al dispositiu. Tot i això, és important revisar la configuració de l'aplicació per assegurar-se que no es fa una còpia de seguretat innecessària de tots els arxius multimèdia.

  5. Desactivar les descàrregues automàtiques: Desactivar les descàrregues automàtiques de fotos, vídeos, àudios i documents a WhatsApp pot ajudar a reduir la quantitat de dades que s'han de fer còpies de seguretat. Aquesta opció es pot configurar a Configuració > Emmagatzematge i dades > Descàrrega automàtica de mitjans.

  6. Eliminació periòdica de missatges: Fer una neteja periòdica dels missatges i els arxius multimèdia que ja no són necessaris és una bona pràctica per mantenir l'aplicació ordenada i amb menys dades a fer còpia de seguretat.

Seguint aquests consells, els usuaris de WhatsApp poden optimitzar l'espai de les seves còpies de seguretat, assegurant que les seves dades estiguin protegides sense ocupar espai innecessari al dispositiu o al núvol. A més, això ajuda a mantenir el rendiment del dispositiu i facilita la gestió de l'emmagatzematge.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: