Si estàs buscant feina i vols destacar entre els altres candidats, és essencial tenir un curriculum vitae (CV) ben elaborat. Aquí tens cinc consells que et poden ajudar a crear un CV impressionant:
Disseny net i atractiu: Utilitza una plantilla clara i ben estructurada. Evita els dissenys massa carregats. Un CV visualment agradable facilita la lectura i fa que els teus punts forts destaquin.
Personalitza’l per a cada oferta: Adapta el teu CV per a cada feina a la qual apliquis. Emfatitza les experiències i habilitats més rellevants per a la posició específica. Això mostra als reclutadors que has fet els deures i que estàs realment interessat en el lloc.
Descripcions claríssimes: Utilitza verbs d’acció i descripcions clares per explicar les teves responsabilitats i èxits en treballs anteriors. Per exemple, "Vaig gestionar un equip de 5 persones per incrementar les vendes en un 20%" és millor que simplement "Responsable de l'equip de vendes".
Inclou experiències i projectes rellevants: No et limitis a posar només les feines formals. Inclou pràctiques, voluntariats, projectes personals o escolars que siguin rellevants per la posició. Tot suma!
Revisa i corregeix: Abans d’enviar el teu CV, revisa’l detalladament per evitar errors gramaticals o tipogràfics. Un CV amb errors pot donar una mala impressió.
Per facilitar-te la tasca, aquí tens algunes webs on pots trobar plantilles gratuïtes per crear el teu CV:
Paraules innecessàries. Hi ha moltes paraules que es donen per sobreenteses com, per exemple, la paraula “telèfon” abans del teu número. Evita-les en la mesura que sigui possible.
Aficions i coses personals. Tret que siguin clau per la feina a què vols optar, no sol ser una cosa rellevant.
Habilitats bàsiques. No cal que indiquis que saps utilitzar eines com el Microsoft Word, ja que se sol donar per suposat i l'únic que faràs és ocupar línies de manera innecessària.
Massa text. El currículum ha de ser visual. Resumeixen les teves habilitats, estudis i experiències prèvies, així facilitaràs la lectura.
Idiomes que vas estudiar fa molt temps. Si hi ha algun idioma que vas estudiar a classe fa anys, però ja no te’n recordes de gairebé res, és millor obviar-lo i incloure algun altre que dominis.
Utilitzar tipografies peculiars. Les tipografies bàsiques són les més fàcils de llegir. La comoditat és més important que l'estètica!
Mentides o exageracions. No incloguis habilitats o coneixements que no tens. Pot ser que t’ajudin a cridar l’atenció, però al final la veritat s’acabarà sabent. És molt millor ser honest.
Correu electrònic no professional. Si no tens un correu electrònic amb el teu nom i cognoms, la millor opció és crear-ne un per incloure al currículum.