Logotip de Adolescents.cat

5 tips per fer un bon currículum: errors que cal evitar

per Redacció, el 5 de setembre de 2024 a les 13:00

Si estàs buscant feina i vols destacar entre els altres candidats, és essencial tenir un curriculum vitae (CV) ben elaborat. Aquí tens cinc consells que et poden ajudar a crear un CV impressionant:

  1. Disseny net i atractiu: Utilitza una plantilla clara i ben estructurada. Evita els dissenys massa carregats. Un CV visualment agradable facilita la lectura i fa que els teus punts forts destaquin.


  2. Personalitza’l per a cada oferta: Adapta el teu CV per a cada feina a la qual apliquis. Emfatitza les experiències i habilitats més rellevants per a la posició específica. Això mostra als reclutadors que has fet els deures i que estàs realment interessat en el lloc.

  3. Descripcions claríssimes: Utilitza verbs d’acció i descripcions clares per explicar les teves responsabilitats i èxits en treballs anteriors. Per exemple, "Vaig gestionar un equip de 5 persones per incrementar les vendes en un 20%" és millor que simplement "Responsable de l'equip de vendes".


  4. Inclou experiències i projectes rellevants: No et limitis a posar només les feines formals. Inclou pràctiques, voluntariats, projectes personals o escolars que siguin rellevants per la posició. Tot suma!

  5. Revisa i corregeix: Abans d’enviar el teu CV, revisa’l detalladament per evitar errors gramaticals o tipogràfics. Un CV amb errors pot donar una mala impressió.

Webs gratis amb plantilles de CV

Per facilitar-te la tasca, aquí tens algunes webs on pots trobar plantilles gratuïtes per crear el teu CV:

  • Canva: Ofereix una àmplia varietat de plantilles modernes i personalitzables. Molt intuïtiva per als qui no tenen coneixements de disseny gràfic.
  • Google Docs: Té plantilles senzilles i efectives que pots utilitzar i editar fàcilment.
  • Novoresume: Disposa de plantilles professionals gratuïtes que destaquen per la seva elegància i simplicitat.
  • Resume.com: Una altra bona opció amb plantilles gratuïtes i fàcils de personalitzar.
  • Zety: Ofereix algunes plantilles gratuïtes i eines per guiar-te en el procés de creació del CV.

Els errors més comuns i que cal evitar

Paraules innecessàries. Hi ha moltes paraules que es donen per sobreenteses com, per exemple, la paraula “telèfon” abans del teu número. Evita-les en la mesura que sigui possible. 

Aficions i coses personals. Tret que siguin clau per la feina a què vols optar, no sol ser una cosa rellevant. 

Habilitats bàsiques. No cal que indiquis que saps utilitzar eines com el Microsoft Word, ja que se sol donar per suposat i l'únic que faràs és ocupar línies de manera innecessària. 

Massa text. El currículum ha de ser visual. Resumeixen les teves habilitats, estudis i experiències prèvies, així facilitaràs la lectura.  

Idiomes que vas estudiar fa molt temps. Si hi ha algun idioma que vas estudiar a classe fa anys, però ja no te’n recordes de gairebé res, és millor obviar-lo i incloure algun altre que dominis. 

Utilitzar tipografies peculiars. Les tipografies bàsiques són les més fàcils de llegir. La comoditat és més important que l'estètica! 

Mentides o exageracions. No incloguis habilitats o coneixements que no tens. Pot ser que t’ajudin a cridar l’atenció, però al final la veritat s’acabarà sabent. És molt millor ser honest.

Correu electrònic no professional. Si no tens un correu electrònic amb el teu nom i cognoms, la millor opció és crear-ne un per incloure al currículum.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: