Logotip de Adolescents.cat

Com restaurar l’algoritme de TikTok perquè no et surti sempre el mateix

per Redacció, el 20 de juliol de 2024 a les 14:00

Segurament un cop vas veure un vídeo de gossos i ara no paren de sortir-te vídeos de gossos a TikTok. Potser et vas guardar aquella recepta, que mai faràs, i ara no paren de sortir-te receptes virals de TikTok. L’algoritme és així…però a vegades vols veure una altra mena de vídeo i ara l’aplicació no t’ho ensenya.

No et preocupis, hi ha alguns passos que pots seguir per evitar que això passi i un truc que amaga la mateixa aplicació. t’ho expliquem!


Primer de tot pots netejat l’historial de vídeos: Accedeix a la teva pàgina de perfil a TikTok i busca l'opció d'historial de vídeos interactuats. Elimina els vídeos que has marcat com a "M'agrada" o "No m'agrada" per començar de nou.
En comptes de seguir els mateixos creadors i etiquetes, explora nous perfils i temàtiques que t'interessin. Això ajudarà a diversificar el tipus de contingut que TikTok et mostra. Activa el mode d'exploració privada a l'aplicació per veure vídeos sense que això afecti les teves recomanacions personals. Aquest mode evita que els vídeos vistos afectin l'algoritme.


També pots variar el temps de visualització, és a dir no passi molta estona veient el mateix perquè llavors l’aplicació interpreta que allò t’interessa molt. 

Aquests consells són bàsics, però el que no sabies és que la mateixa aplicació xinesa permet reiniciar l’algoritme

  1. El primer que has de fer és, des de la pantalla del teu perfil, tocar el menú de tres ratlletes de la part superior dreta i, anar a Configuració i privadesa.

  2. Toca a Preferències de contingut, que és on podràs donar-li l'ordre que t'interessa, concretament, a Actualitza el canal Per a tu.

  3. En aquest punt, TikTok t’informarà de com funciona el seu algoritme i, si li dones a Continuar et demanarà una explicació opcional sobre per què ho has fet. 

  4. Ara ja podràs anar al canal Per a tu i gaudir dels vídeos que més t’agradin. A partir de llavors, TikTok crearà un nou algoritme per a tu.

Amb aquests senzills passos, els usuaris poden gaudir d'una experiència més dinàmica a TikTok, descobrint vídeos interessants i deixant enrere la monotonia dels continguts repetitius. 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: