Logotip de Adolescents.cat

Algunes persones riuen o ploren després de l'orgasme: per què passa?

per Redacció, el 20 de juliol de 2024 a les 21:00
Moltes persones experimenten una barreja d'emocions després d'un orgasme, que poden incloure el plor o el riure. Aquestes reaccions poden semblar desconcertants, però segons els experts, són perfectament normals i tenen explicacions físiques i emocionals.

Després d'un orgasme, el cos experimenta una sèrie de canvis físics. La intensa alliberació d'endorfines i altres hormones pot tenir un gran impacte en el sistema nerviós. Segons la doctora Laura Berman, experta en teràpia sexual, "l'alliberament de tensions acumulades durant l'acte sexual pot conduir a una descàrrega emocional. És com una vàlvula de pressió que s'allibera".

A més, l'oxitocina, sovint anomenada l'hormona de l'amor, augmenta durant l'orgasme i pot induir sentiments intensos de connexió i vulnerabilitat. Aquesta onada hormonal pot provocar respostes emocionals fortes, incloent-hi el plor.

Des d'un punt de vista emocional, el sexe i l'orgasme són experiències profundament íntimes que poden despertar una àmplia gamma de sentiments. La doctora Rachel Needle, psicòloga clínica i terapeuta sexual, explica que "l'orgasme pot desencadenar emocions enterrades, sigui alegria, alleujament o tristesa. Això és especialment cert si hi ha qüestions emocionals no resoltes".

A més, plorar després de l'orgasme pot ser una resposta a l'alliberament de tensions emocionals acumulades, especialment en relacions on hi ha hagut estrès o conflicte. En canvi, el riure pot ser una expressió de pura felicitat o alleujament.

Si bé aquestes reaccions poden ser inesperades o desconcertants, comprendre que són una part normal de l'experiència sexual pot ajudar les persones a sentir-se més còmodes amb les seves emocions i a discutir-les obertament amb les seves parelles. És una expressió de la profunditat i la diversitat de la resposta emocional humana a una de les experiències més intenses de la vida.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: