Logotip de Adolescents.cat

5 curiositats que t'agradarà saber abans d'anar a dormir

per Redacció, el 20 de juliol de 2024 a les 20:00

Com sempre ens agrada compartir amb tots vosaltres algunes de les curiositats que durant el dia trobem a la redacció d'Adolescents.cat. Quina us ha cridat més l'atenció?

Estàs preparat per descobrir el món des d'una perspectiva completament nova? Aquí van algunes dades sorprenents que no et deixaran indiferent.


  • Els cavalls no poden vomitar: La seva anatomia digestiva, particularment la forta musculatura de la vàlvula d'entrada de l'estómac, impedeix que el contingut de l'estómac retorni per l'esòfag.
  • L'escala de Richter no té límit superior: Encara que sovint s'assumeix que té un màxim de 10, en realitat no hi ha cap límit superior teòric. La magnitud de 10 mai no s'ha registrat perquè les forces necessàries per produir un terratrèmol d'aquesta magnitud superen la capacitat de les roques de la Terra.
  • El viatge més llarg d'una carta: Una carta enviada per un soldat de la Primera Guerra Mundial va trigar 89 anys a arribar al seu destí. Es va perdre durant gairebé un segle i finalment va ser lliurada el 2005.
  • Els ulls dels estruços són més grans que el seu cervell: Els ulls d'un estruç són els més grans de qualsevol animal terrestre, amb un diàmetre d'uns 5 centímetres. 
  • La Torre Eiffel pot canviar d'alçada: La Torre Eiffel pot variar la seva alçada fins a uns 15 centímetres depenent de la temperatura. Això és degut a la dilatació tèrmica del metall amb el qual està construïda.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: