Logotip de Adolescents.cat

‘L’estiu és teu’ celebra 30 anys de colònies

per Redacció, el 17 de juliol de 2024 a les 16:00

Aquest any Joventut celebra el 30è aniversari de les colònies de ‘L’estiu és teu’, un programa de l’Agència Catalana de la Joventut que no s’ha aturat des de 1995. 

Amb motiu del seu aniversari, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat l’alberg Coma-ruga Xanascat. Ho ha fet acompanyat de la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol, de les directores generals de Joventut i de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Rut Ribas i Martí i Laia Girós i Barrés, respectivament, i de la regidora de Joventut del Vendrell, Mariona Figueras i Morales.


L'alberg de Coma-ruga, es tracta d’un dels 84 torns repartits en 12 tipologies de colònies del programa de ‘L’estiu és teu’ que durant els mesos de juliol, agost i setembre tenen lloc en 13 albergs de la xarxa pública Xanascat.

Tal com expliquen els seus monitors, l’objectiu d’aquesta iniciativa és la de fomentar la connivència, els hàbits saludables, la salut emocional, la diversió amb respecte i l’autonomia personal. Al llarg d’aquests anys hin participat un total de 163.455 nens i nenes de 5 a 16 anys, acompanyats per 23.925 monitors/es i acollits en un total de 36 albergs. 


“És un deure que el dret al lleure arribi a tots els nens i nenes i que reflecteixi la diversitat del país”, ha explicat Campuzano qui ha volgut subratllar la importància d’un espai d’inclusió social que garanteixi l’accés equitatiu i la igualtat d’oportunitats en el lleure educatiu.

Aquest any s’espera que el programa torni a ser un èxit pel que fa a la participació, i és que l’organització ha comunicat un total de 5.993 activitats i un total de 363.772 inscrits. En aquest sentit, l’any passat es va assolir el rècord històric en participació des que es tenen registres, amb un total de 469.680 participants.

Com m’hi puc apuntar?

Els usuaris i usuàries no registrats ho han de fer al web abans d’iniciar les inscripcions. Amb el registre, es rep un correu electrònic que permet establir la contrasenya personal. Amb aquesta contrasenya i l’usuari (NIF/NIE) es poden consultar, modificar o anul·lar les dades d’inscripció en qualsevol moment durant el termini d’inscripció.

Un cop registrada, la persona responsable pot inscriure els infants i/o els i les joves participants en el programa «L’estiu és teu».

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: