Logotip de Adolescents.cat

Notes de tall 2024 a Catalunya: Consulta la nota dels graus universitaris

per Redacció, el 11 de juliol de 2024 a les 16:00

El Departament de Recerca i Universitats ja ha publicat les notes de tall 2024 a Catalunya. El document recull totes les qualificacions mínimes necessàries per accedir a cadascun dels graus universitaris de Catalunya. 

​​En general, hi ha hagut pocs canvis respecte de l’any anterior. Els graus de l’àmbit de les ciències de la salut, com ara Medicina, Psicologia, Infermeria i Odontologia, tornen a ser els estudis més sol·licitats.


Un any més el doble grau de Física i Matemàtiques de la UAB i la UB és la carrera amb la nota de tall més alta, amb un 13,438 i un 13,192, respectivament.
Pel que fa als estudis amb més places, el llistat l’encapçala el grau universitari de Medicina de la UB, amb una oferta de 200 places i una nota de tall d’un 12,946.


D’altra banda, hi ha els graus amb poca demanda: aquells en què només un 5 sobre 14 és necessari per entrar a la carrera. Entre aquestes carreres hi ha Llengua i Literatura Modernes, Història, Filosofia, Ciències de l’Antiguitat, Direcció Hotelera, Traducció i Interpretació o Turisme, entre d’altres.

En el procés d'aquest any s'han preinscrit 57.401 estudiants. Per universitats, 11.956 s'han assignat a la Universitat de Barcelona; 9.555 a la UAB; 6.429 a la UPC; 4.330 a la Universitat Rovira i Virgili; 4.065 a la UPF; 3.868 a la Universitat de Girona; 3.232 a la Universitat de Lleida; 3.012 a la Universitat de Vic-, i 338 a centres mixtos.
En canvi, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Abat Oliba i la Universitat Oberta de Catalunya gestionen directament aquest procés, ja que tenen el seu propi criteri d'admissió d’estudiants.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: