En els últims anys, ha sorgit un fenomen psicològic conegut com la síndrome de la cabana, que afecta persones que han passat llargues temporades aïllades en espais tancats o remots.
Tot i que el terme es va popularitzar per primera vegada entre aquells que vivien en zones molt aïllades, com cabanes al bosc o refugis de muntanya, els seus efectes poden afectar qualsevol persona. De fet, amb el confinament per la pandèmia de la Covid-19 es va començar a parlar encara més.
Aquests símptomes poden fer que activitats quotidianes, com anar a comprar, treballar o socialitzar, esdevinguin desafiants. Per combatre la síndrome de la cabana, els psicòlegs recomanen un enfocament gradual. Alguns consells inclouen:
Exposició gradual: Començar amb petites sortides i anar augmentant el temps i la distància de manera progressiva.
Mantenir rutines: Seguir una rutina diària que inclogui activitats fora de casa, com caminar o fer exercici a l'aire lliure.
Suport social: Mantenir el contacte amb amics i familiars, fins i tot si és només a través de trucades o videoconferències al principi.
Professionals de la salut mental: En casos més greus, buscar ajuda professional pot ser necessari per gestionar l'ansietat i l'estrès associat amb aquesta síndrome.