Logotip de Adolescents.cat

Les cinc preguntes que t’has de fer abans de tenir una relació

per Redacció, el 1 de juliol de 2024 a les 20:00

En un món on les relacions amoroses poden ser tant complicades com gratificants, és essencial fer-se les preguntes adequades abans de comprometre's amb algú. Tot i això, la psicòloga especialista en teràpies de parella Alejandra de Pedro considera que hi ha cinc preguntes que cal fer-se abans de comprometre's i que la cosa vagi de debò.

Les preguntes que ha compartit aquesta psicòloga han fet reflexionar molts usuaris.


  1. Tindria un negoci amb aquesta persona? Malgrat que hi ha una opinió generalitzada que recomana separar la feina i l'amor, la psicòloga plateja aquesta hipòtesi des del treball en equip i la confiança. "Una relació, igual que un negoci, és un projecte vida", diu.

  2. He conegut aquesta persona quan les coses s'han complicat? Potser has viscut molt bons moments amb aquesta persona, però i els dolents? Saps com es comporta aquesta persona quan tu estàs tenint una crisi? "Igual passa alguna cosa i conec una faceta d'aquella persona que desconeixia", detalla.


  3. Estimo la persona tal com és ara o estic projectant un ideal? Un error comú a les parelles és esperar que algunes de les conductes de l'altra persona o que coses essencials de la relació canviïn en un futur. "Fes-te la pregunta si vols estar amb aquella persona tal com és ara", explica.

  4. Aquella persona em fa la vida més fàcil o més difícil? La psicòloga assegura que moltes persones quan se separen experimenten un gran alleujament.

  5. Tenim els mateixos objectius vitals? És una de les preguntes claus. "Moltes parelles es comprometen sense tenir clar el seu projecte de vida i sense que les seves metes estiguin alineades", diu.






 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: