Logotip de Adolescents.cat

Quan surten les notes de tall 2024 a Catalunya?

per Redacció, el 27 de juny de 2024 a les 16:00

La nota de tall consisteix en la nota límit per entrar en un grau universitari, és a dir, la nota més baixa d’entre els estudiants admesos en una carrera. Per tant, aquesta nota cada any és diferent. Són les qualificacions clau per als estudiants que vulguin accedir a la universitat després dels exàmens de la selectivitat.

Les notes de la Selectivitat d’aquest 2024 ja estan publicades i ara, els més de 41.000 alumnes que han superat les proves es pregunten: quan surten les notes de tall?


Doncs bé, ara per ara el Departament de Recerca i Universitat no ha confirmat quan surten les notes de tall. L’any passat, les notes de tall van publicar-se el 13 de juliol, hores després de la publicació de la primera assignació.

Enguany la primera assignació de places serà el 10 de juliol i, per tant, tot fa pensar que les notes de tall acabaran sortint hores o pocs dies després.


El document amb les notes de tall es publicarà al Portal d’accés a la universitat.

Com pots calcular la nota de tall?

Les places de cada centre d'estudis s'assignen començant per l'estudiant preinscrit/a amb la nota més alta i baixant per ordre de nota fins que s'exhaureixen totes les places. Així doncs, la nota de tall correspon a la de l'últim/a estudiant que ha obtingut plaça.

Un cop els alumnes ja tenen les notes de la selectivitat, poden calcular la nota de tall.

Cal tenir en compte la nota mitjana de batxillerat, que computa un 60% de la nota final –sobre 10 punts–, i la nota obtinguda a la fase general, que representa el 40%. A més, els qui s’hagin examinat de la fase específica podran sumar-ne fins a quatre més i arribar a un màxim de catorze punts.
Has de tenir en compte que no és una nota prefixada, sinó que varia cada any en funció de les places disponibles en cada centre i del nombre d’estudiants que les sol·liciten en la preinscripció.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: