Logotip de Adolescents.cat

La importància de dormir i descansar bé: els consells definitius dels experts

per Redacció, el 27 de juny de 2024 a les 20:00

Dormir bé no és només un plaer, sinó una necessitat vital per al benestar físic i mental. Els experts en salut i benestar coincideixen que el descans nocturn adequat és fonamental per mantenir un bon estat de salut i prevenir nombroses malalties. Els beneficis d'un bon descans són nombrosos: millora de la memòria, reforç del sistema immunitari, regulació del metabolisme, i una major capacitat de concentració, entre d'altres.

No obstant això, segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), entre un 20 i un 48% de la població adulta té dificultats per quedar-se adormida i mantenir un son reparador. A la llarga, aquests problemes de son poden afectar l'estrès, la concentració, l'estat d'ànim i fins i tot el sistema immunològic.


  1. Practicar esport moderat

Un estudi recent ha demostrat que, deixant aquest marge de dues hores de calma i tornant a la relaxació, l'exercici ajuda a conciliar el son i a dormir més profundament. Aquest estudi també assenyala que és important que l'exercici sigui moderat, ja que l'esport d'alta intensitat pot tenir l'efecte contrari i reduir la quantitat de son REM o son profund, necessari, per exemple, per a la consolidació de la memòria.

  1. Seguir una dieta equilibrada.

Menjar de manera saludable i evitar àpats pesats abans de dormir pot contribuir a un millor descans. És recomanable sopar lleuger i almenys dues hores abans de dormir.


  1. Evitar les pantalles abans d’anar a dormir

Per últim, sabem que l'entorn afecta els cicles del son i la vigília. Així, una de les pautes més importants és evitar ambients excessivament il·luminats i evitar l'ús de pantalles i aparells electrònics abans d'anar a dormir. El que sí és recomanable és posar en pràctica una rutina de son, intentant anar a dormir i llevar-nos sempre a la mateixa hora, i fer el mateix ritual abans d'anar a dormir, com rentar-nos les dents, posar l'alarma, etc.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: