Logotip de Adolescents.cat

Com desconnectar aquest estiu: plans alternatius

per Redacció, el 25 de juny de 2024 a les 20:00

Amb l’arribada de l’estiu, és el moment perfecte per desconnectar de les xarxes socials i gaudir de plans alternatius que ens permetin viure el moment i connectar amb el món real. Aquí tens alguns consells i idees per aprofitar al màxim els dies d’estiu, de manera gratuïta o amb activitats quotidianes.

  1. Estableix temps límits: Dedica només una hora al dia a revisar les teves xarxes socials. Pots utilitzar aplicacions que t’ajudin a controlar el temps d’ús.
  2. Mode avió: Activa el mode avió durant unes hores cada dia per evitar les notificacions i temptacions de revisar el mòbil constantment.
  3. Desactiva les notificacions: Configura el teu mòbil perquè no t’interrompin les notificacions innecessàries. Així no sentiràs la urgència de respondre immediatament.
  4. Crea zones lliures de tecnologia: Defineix espais a casa teva on no es permetin dispositius electrònics, com la cuina o el dormitori.

Plans alternatius per aquest estiu

  • Excursions i caminades: Descobreix els paratges naturals propers al teu poble o ciutat. L’excursionisme és una activitat saludable i ideal per gaudir de la natura i el bon temps.
  • Llegir un bon llibre. No hi ha excusa, a l'estiu pots dedicar més temps a la lectura. Llegir a la platja, a la piscina o a la fresca és un pla perfecte.
  • Aprendre una nova habilitat: Aquest estiu és perfecte per aprendre a tocar un instrument, cuinar plats nous, o fer manualitats. YouTube i altres plataformes estan plenes de tutorials gratuïts.
  • Esports a l’aire lliure: Prova el bàsquet, el vòlei platja o el ciclisme. Són activitats que pots fer amb amics i que ajuden a mantenir-se actiu.
  • Projectes creatius: Dedica temps a la fotografia, la pintura o l’escriptura. Les activitats creatives són una excel·lent manera d’expressar-te i relaxar-te.
  • Voluntariat: Involucra’t en projectes comunitaris o mediambientals. A més de ser una experiència enriquidora, és una manera de conèixer gent nova i contribuir positivament a la societat.
  • Sessions de cine a la fresca: Organitza nits de pel·lícules amb amics al jardí o a la terrassa. Només necessites un projector i una bona selecció de films.
  • Ioga i meditació: Practicar ioga o meditació és perfecte per reduir l’estrès i millorar la concentració. Busca classes gratuïtes en línia o uneix-te a grups que es reuneixin en parcs.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: