Logotip de Adolescents.cat

Com deixar clar que només vols sexe sense ferir els sentiments de l’altra persona

per Redacció, el 20 de juny de 2024 a les 20:00

La comunicació transparent és essencial per mantenir una relació respectuosa i sincera. En aquest sentit, quan sorgeix la intenció de buscar una relació sexual sense compromisos emocionals, és crucial expressar-ho de manera clara i respectuosa per evitar malentesos i possibles malestars.

Segons la terapeuta relacional Carla Ruiz, "la comunicació oberta és fonamental per a establir límits clars i assegurar que totes les parts involucrades se sentin respectades". Proposa iniciar aquesta conversa amb empatia i sensibilitat cap a les emocions de l'altra persona, afirmant que "expressar les nostres pròpies necessitats no ha d'implicar ignorar les dels altres".


Els especialistes subratllen que abordar aquest tema amb respecte i empatia pot conduir a una millor comprensió mútua i a un acord clar sobre les expectatives de cada part. "És important ser sincer i directe des del principi, deixant clar el que es busca sense jutjar ni pressionar", afegeix Ruiz.

Et deixem alguns consells sobre com comunicar-ho:


  1. Triar el moment i el lloc adequats: Busca un moment en què puguis parlar en privat i sense interrupcions. És important que tant tu com l'altra persona us sentiu còmodes i relaxats.

  2. Ser sincer i directe: Inicia la conversa amb claredat i honestitat. Pots utilitzar frases com "Hi ha una cosa que m'agradaria parlar amb tu" o "És important per a mi ser obert/oberta sobre les meves intencions amb tu".

  3. Expressar les teves intencions amb empatia: Aborda el tema amb empatia cap a les emocions de l'altra persona. Per exemple, podríes dir: "Em sembla que seria bo parlar de les nostres expectatives respecte a la nostra relació. Per la meva part, ara mateix estic més interessat/interessada en una connexió més casual sense compromisos emocionals profunds".

  4. Oferir espai per a la seva resposta: Després de compartir les teves intencions, és important escoltar activament la resposta de l'altra persona. Per exemple, podríes dir: "Com et sents respecte a això? És important per a mi entendre les teves perspectives també".

  5. Ser respectuós amb la seva decisió: Si l'altra persona no està d'acord amb les teves intencions, és essencial respectar la seva decisió i no pressionar-la per canviar d'opinió. La comunicació oberta i respectuosa ajuda a mantenir una relació positiva, fins i tot si les expectatives no coincideixen.

  6. Continuar la comunicació: Després de la conversa inicial, continua sent obert a parlar sobre les expectatives i les emocions en el futur. Això pot ajudar a evitar malentesos i a mantenir una comunicació saludable en la relació.

En resum, ser sincer, respectuós i empàtic durant la conversa és la millor manera d'indicar que només busques sexe, assegurant alhora que l'altra persona se senti escoltada i respectada en tot moment.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: