Logotip de Adolescents.cat

5 curiositats que t'agradarà saber abans d'anar a dormir

per Redacció, el 22 de juny de 2024 a les 20:00

Com sempre ens agrada compartir amb tots vosaltres algunes de les curiositats que durant el dia trobem a la redacció d'Adolescents.cat. Quina us ha cridat més l'atenció?

Estàs preparat per descobrir el món des d'una perspectiva completament nova? Aquí van algunes dades sorprenents que no et deixaran indiferent.


  • L'origen de les pizzes margarites: La pizza margarita, famosa per la seva simplicitat amb mozzarella, tomàquet i alfàbrega, es diu que va ser creada el 1889 a Nàpols, Itàlia, en honor a la reina Margarida de Savoia. Els colors de la pizza (verd, blanc i vermell) representaven els colors de la bandera italiana.
  • La biblioteca més antiga del món: La biblioteca d'Al-Qarawiyyin, fundada a Fes, Marroc, el 859, és considerada la biblioteca més antiga que encara està en funcionament. Alberga manuscrits i documents històrics inapreciables.
  • El fenomen de la llum crepuscular: La "crepuscular" és la llum que apareix quan el sol es troba just per sota de l'horitzó durant el matí o la posta de sol. Aquesta llum és particularment bella perquè il·lumina l'atmosfera de manera uniforme, filtrant els colors del sol que donen un aspecte càlid i romàntic.
  • La vida secreta dels corrents marins: Els corrents marins són carreteres ocultes d'aigua en moviment que tenen un paper crucial en la distribució de calor al nostre planeta. Per exemple, el corrent del Golf Stream transporta calor de l'equador cap al nord d'Europa, modificant el clima de les regions que toca.
  • ​Sabies que les formigues poden ensenyar-nos una lliçó sobre l'eficiència? Alguns estudis han demostrat que les formigues poden transportar càrregues fins a 50 vegades el seu propi pes. A més, poden construir estructures complexes sota terra que rivalitzen amb la nostra arquitectura humana en termes de planificació i execució. Aquestes petites criatures no només són treballadores, sinó també uns veritables mestres de l'organització i la cooperació!"
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: