Logotip de Adolescents.cat

La importància de netejar les joguines sexuals: com fer-ho de manera segura?

per Redacció, el 21 de juny de 2024 a les 21:30

Enmig d'un creixent interès i ús de joguines sexuals, experts en salut sexual i higiene destaquen la importància crítica de mantenir-les netes per evitar riscos per a la salut. Les joguines sexuals poden tenir bacteris, virus i altres contaminants si no es netegen correctament després de cada ús, segons han alertat professionals de la salut.

Com netejar-les correctament?

La Dr. Marta Riera, experta en salut sexual de l'Institut de Salut Global de Barcelona, subratlla que "la higiene de les joguines sexuals és una part essencial del manteniment de la salut sexual". Recomanen que les joguines de material dur (com el plàstic, el metall o el vidre) es netegin amb aigua calenta i sabó antibacterià abans i després de cada ús. Per a joguines de silicona o altres materials més delicats, és preferible utilitzar netejadors específics o solucions desinfectants suaus per evitar danys al material.


Els experts també aconsellen evitar l'ús de solucions agressives com l'alcohol, ja que poden deteriorar els materials i irritar les parts íntimes. És crucial assegurar-se que les joguines estiguin completament seques abans de guardar-les en un lloc fresc i sec per evitar la proliferació de bacteris.

En resum, la neteja regular i adequada de les joguines sexuals no només protegeix la salut personal, sinó que també pot prolongar la vida útil dels productes. Experts animen a aquells que fan servir joguines sexuals a educar-se sobre les millors pràctiques de neteja per mantenir una higiene òptima i evitar possibles infeccions o complicacions de salut associades.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: