Logotip de Adolescents.cat

Com aconseguir descomptes de fins al 90% per viatjar? Dates i requisits

per Redacció, el 18 de juny de 2024 a les 11:00

A partir d’aquest dilluns 17 de juny ja es poden demanar els codis per obtenir els bitllets amb descomptes que formen part del Programa Verano Joven, que ha tirat endavant el Ministeri de Transports i Mobilitat.

Què és el Programa Verano Joven?

Aquest programa és una iniciativa creada el 2023 i que ara s’ha tornat a aprovar per segon any consecutiu. Un total de 130 milions d’euros es destinen a finançar descomptes per a joves per tal que puguin aconseguir bitllets de busos, ferrocarrils o l’abonament Interrail per viatjar en tren per Europa.


Quins són els requisits per demanar els descomptes?

  1. La primera condició és haver nascut l'1 de gener de 1994 i el 31 de desembre de 2006, ja que, en cas que no sigui així, no es podrà optar al Plan Verano Joven 2024. 
  2. En segon lloc, cal tenir la nacionalitat espanyola. 
  3. En tercer lloc, i en cas d'incomplir l'anterior, els joves estrangers la data de naixement dels quals es troba entre les indicades podran sol·licitar-ho, sempre que tinguin estipulada la residència legal a Espanya.

Quins transports tenen descomptes?

  • 90% de rebaixa per a bitllets senzills d'anada i tornada dels serveis ferroviaris de mitjana distància convencional i ample mètric; bitllets senzills i d'anada i tornada de les línies regulars d'autobús estatals.

  • 50% de descompte als bitllets senzills d'Avant i a serveis comercials o alta velocitat de tots els operadors ferroviaris (amb un màxim de 30 euros per bitllet).


  • Descompte del 50% del Global Flexible d'Interrail de 10 dies en 2 mesos, quan es comercialitzi a través de Renfe.

Com funciona?

Per poder gaudir dels descomptes cal registrar-se al web del Ministeri de Transports i Mobilitat, amb un mínim de 24 hores d’antelació. El procés es pot realitzar a través del sistema Cl@ve o omplint el formulari de dades personals.

Un cop enviada la sol·licitud, s’enviarà un sms al mòbil o correu electrònic amb un codi personal i intransferible per a cada usuari. Aquest número serà el que s’haurà d’aplicar en el moment d’adquirir els bitllets o abonaments. El codi és vàlid des de l’1 de juliol fins al 30 de setembre.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: