Logotip de Adolescents.cat

Les 16 personalitats que existeixen: amb qui ets compatible?

per Redacció, el 21 de juny de 2024 a les 20:00

Està clar que hi ha moltes personalitats i que aquestes agraden més o menys. Els tests de personalitats són molt comuns, a adolescents.cat n’hem fet molts. Uns dels més famosos, però, és el de Myers-Briggs, un indicador realitzat per mare i filla i que es basa en els criteris desenvolupats pel psicòleg Carl Gustav Jung en el seu treball Tipus Psicològics.

Per tant, pot ser que a partir d’aquests 16 tipus de personalitats que t’explicarem puguis trobar amb quin ets més compatible. El test de Myers-Briggs s'ha de basar en quelcom primordial. Aquests principals punts són quatre dimensions a través de les quals es poden classificar i explicar els 16 tipus de personalitats que defineixen cada persona. Cadascun d'ells es defineix amb la seva lletra principal. És important saber això per poder entendre la resta.


Com a punt número u hi ha l'extraversió (E) o introversió (I); com a punt número dos ens trobem amb intuïció (N) o sensació (S); per al punt número tres es presenten pensament (T) o sentiment (F); i com a punt número quatre trobem judici (J) o percepció (P).

Després aquestes quatre característiques s’expliquen i a partir de la combinació de totes elles neixen les 16 personalitats:


  1. Arquitecte (INTJ): Reflexiu, estratègic i calculador.
  2. Lògic (INTP): Racional, filosòfic i profund.
  3. Comandant (ENTJ): Directe, comunicatiu i segur de si mateix.
  4. Innovador (ENTP): Energètic, espontani i a vegades impulsiu.
  5. Advocat (INFJ): Tranquil, equànime i comprensiu.
  6. Mediador (INFP): Apassionat, reflexiu i sensible.
  7. Protagonista (ENFJ): Empàtic, carismàtic i líder natural.
  8. Activista (ENFP): Espontani, sociable i entusiasta.
  9. Logista (ISTJ): Lleial, reservat i pràctic.
  10. Defensor (ISFJ): Càlid, pacient i protector.
  11. Executiu (ESTJ): Organitzat, responsable i tradicional.
  12. Cònsol (ESFJ): Amable, servicial i empàtic.
  13. Virtuós (ISTP): Independent, aventurer i pràctic.
  14. Aventurer (ISFP): Creatiu, sensible i adaptable.
  15. Emprenedor (ESTP): Audaç, enèrgic i pragmàtic.
  16. Animador (ESFP): Encantador, divertit i sociable.

Amb quina personalitat ets compatible?

Extraversió i introversió. Els oposats s'atrauen, així que les persones extravertides poden treure les persones introvertides de la seva zona de confort, i viceversa.

Intuïció i sensibilitat. Si ets una persona intuïtiva, és perquè també tens sensibilitat pel que està passant i per com poden arribar a ser la resta de persones que coneixes o de les que t'envoltes.

Pensament vs. sentiments. Aquestes relacions són aquelles basades en una persona pragmàtica que utilitza la raó per buscar solucions i una altra persona que es basa més en les emocions i en el que sent per decidir.

Judici o percepció. Aquella persona que es guia per la percepció ajuda la que té judicis a no cenyir-se tant als seus principis, a relaxar-se i a alliberar-se.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: