Logotip de Adolescents.cat

Què significa somiar amb el teu ex?

per Redacció, el 17 de juny de 2024 a les 20:00

En els misteriosos racons dels somnis, el passat pot reaparèixer de manera inesperada. Moltes persones es troben, de tant en tant, somiant amb els seus excompanys o exparelles, un fenomen que planteja interrogants sobre el significat emocional darrere d'aquestes experiències.

Per a molts psicòlegs i experts en somnis, somiar amb el teu ex no és simplement una casualitat o un record casual. És un reflex del subconscient que pot revelar emocions no resoltes, desigs ocults o fins i tot un desig de tancar cicles emocionals inacabats. Segons la psicoanalista Dra. Elena Soler, "Els somnis amb exparelles solen indicar un procés intern de reconciliació amb el passat o la necessitat d'entendre millor les emocions que encara es conserven".


Els somnis poden prendre moltes formes: des de converses amables fins a reunions apassionades o fins i tot situacions conflictives. Cada detall d'aquests somnis pot ser una clau per comprendre millor el nostre estat emocional present i les nostres relacions personals.
Per exemple, somiar que tornes a sortir amb el teu ex podria indicar un desig subconscient de revivar una antiga flama, mentre que somiar amb una separació dolorosa podria reflectir por de perdre una relació actual.


Sigmund Freud, el creador de la psicoanàlisi i el primer autor en investigar el significat dels somnis, pensava que aquests eren una manifestació dels nostres desitjos més reprimits. És a dir, segons la interpretació de l'investigador i les conclusions de la seva obra més famosa, 'La interpretació dels somnis', somiar amb un ex podria indicar un desig subterrani de tornar amb ell...

Tot i això, no has d'oblidar que Freud era bastant contundent i que molts psicòlegs i científics actuals han qüestionat els seus estudis, de manera que no has de confiar-hi al 100%.
En resum, somiar amb el teu ex pot ser més que una simple coincidència nocturna. És un raig de llum cap a l'interior de les nostres pròpies emocions i pot oferir-nos una visió més clara de com naveguem per les nostres vides amoroses i emocionals.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: