Logotip de Adolescents.cat

Què fer després d’una ruptura? Els consells que t’ajudaran a superar-ho

per Redacció, el 13 de juny de 2024 a les 20:00

Després d'una ruptura amorosa, moltes persones es troben navegant per un mar de dolor i incertesa. Aquella persona que tant estimes ja no és compatible amb tu i això pot ser molt dolorós.

Ja sigui perquè els vostres projectes de vida no coincideixen, perquè ja no vol estar amb tu o perquè t’has adonat que busqueu coses diferents. Aquest camí és molt dur i no hi ha un temps ni unes normes per superar-ho. Tot i això, hi ha algunes passes que pots seguir després d’una ruptura per tornar a començar de nou.


Segons els terapeutes, una de les primeres passes crucials és permetre's sentir les emocions, siguin tristesa, ira o confusió. "És important reconèixer i validar els teus sentiments sense judici", afirma la terapeuta familiar Elena Garcia. "Permetre't passar per aquest procés de dol és fonamental per a la curació."
A més de permetre's sentir, els experts recomanen també cultivar una xarxa de suport. Ja sigui a través d'amics de confiança, membres de la família o professionals de la salut mental, tenir persones a qui recórrer durant moments difícils pot fer una diferència significativa.


També és important mantenir-se actiu físicament i buscar nous interessos i aficions també poden ser útils per redirigir l'energia i la concentració cap a altres àrees de la vida. "Explorar passions noves o retornar a activitats que t'hagin agradat en el passat pot ajudar-te a connectar amb tu mateix i trobar un sentit de propòsit", explica el psicòleg Daniel Martinez.

Finalment, és important recordar que la curació no té un calendari definit. Cada persona navega per aquests reptes emocionals a un ritme diferent, i és crucial ser amable i compassiu amb un mateix durant aquest procés. Amb el temps i les estratègies adequades, és possible no només superar una ruptura, sinó créixer i prosperar a partir d'aquesta experiència.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: