Logotip de Adolescents.cat

T’han fet mai ‘Paperclipping’? Què és i perquè és important evitar-ho

per Redacció, el 12 de juny de 2024 a les 20:00

Potser t’has trobat amb la situació en què una persona amb qui has tingut alguna cosa, encara que sigui esporàdica, apareix de tant en tant entre els teus missatges per dir-te qualsevol ximpleria. Pot ser un ‘com va tot?, un mem graciós o un vídeo de TikTok.

Penses que potser és una situació esporàdica, però no. En el fons saps que aquesta persona t’escriu perquè forma part d’una estratègia despreocupada per mantenir-te disponible si en algun moment et necessita. Això és el que es coneix com a ‘paperclipping’.


Segons expliquen en una publicació a la revista Psychology Today, el "‘paperclipping’ és quan algú que coneixes apareix de tant en tant en una o més de les teves plataformes de missatgeria per fer-te algunes preguntes frívoles, tipus "hola, com estàs?"". De totes maneres, el punt comú és que quan respons a la pregunta plantejada, la conversa rarament acaba anant gaire lluny. De fet, és possible que ni tan sols obtinguis una resposta a la teva resposta.
El motiu és que mai va ser la seva intenció portar-te de tornada a la seva vida. Simplement, vol posar un clip a la pàgina que representes en el llibre de la seva vida per saber tornar sempre que ho necessiti.


Això no vol dir que tothom que t’escrigui enviant-te un missatge com aquests estigui practicant aquesta tècnica. Hi ha persones introvertides que es mostren tímides al principi, i no passa res. Però quan això es converteix en una rutina que pot durar mesos o fins i tot anys, és probable que tingui una estratègia al darrere.
En el moment que entens que és així hi ha, segons la revista, tres alternatives: "involucrar-te en l'intercanvi frívol periòdicament, ignorar-lo o desafiar-lo preguntant-li per què t’escriu, però no acaba mai en una conversa".

Això sí, si tu sents alguna cosa més cap a aquesta persona, no et recomanem que entris al seu joc, ja que molt probablement acabarà malament. No esteu al mateix nivell perquè no sentiu el mateix.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: