Logotip de Adolescents.cat

Per què els joves d’ara són menys feliços que els d’abans?

per Redacció, el 14 de juny de 2024 a les 20:00

Diversos estudis i enquestes han revelat una preocupant tendència: els joves d’ara són menys feliços que els de generacions anteriors. Així ho indicava el darrer Informe Mundial de la Felicitat 2024 que també indicava que el descens més notable de la felicitat s’ha notat sobretot en països com els Estats Units o alguns d’Europa, com Espanya.

Concretament en el cas d’Espanya ha baixat 4 posicions en el rànquing de la felicitat mundial, del 32 al 36. I això és en gran part perquè els joves són menys feliços que en anys anteriors.


Sempre s’ha associat la joventut a la felicitat. Una etapa de la vida on tens ganes de menjar-te el món, energia i fer coses per canviar les injustícies de la societat. Sigui com sigui, actualment, factors com la pressió acadèmica, l’impacte de les xarxes socials, la inestabilitat econòmica i la crisi climàtica són sovint possibles culpables.

A més, tot i que ara sembla que queda lluny, la Covid-19 ha fet augmentar aquestes tensions, afegit noves capes de complexitat a la salut mental dels joves.


L’informe indica com generacions anteriors, com els “boomers”, presenten nivells de felicitat més als de mitjana, els “millennials” i la generació Z en mostren més baixos. El malestar que viuen alguns “millennials” i generació Z s’ha acabat etiquetant com a “quarter life crisis”, que seria com la crisi del quart de vida, ja que apareix cap als 25 anys.

De fet, abans es deia que els 20 era una de les millors dècades de la vida i ara els joves encadenen una crisi existencial amb una altra

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: