Logotip de Adolescents.cat

Saps què diu la metàfora de les caixes japoneses 'Himitsu-bako'?

per Redacció, el 11 de juny de 2024 a les 20:00

Aquestes capses japoneses han estat dissenyades fa molts anys només per revelar els seus tresors a aquells qui comprenen el seu funcionament i han estat durant molt de temps un símbol de misteri i saviesa en la cultura japonesa.

Ara, els experts en psicologia i filosofia troben també paral·lelismes sorprenents entre aquestes caixes i les persones.


Igual que les 'Himitsu-bako', cada persona és una caixa plena de capes i secrets, la veritable essència de la qual només es desvetlla a través d'un examen i comprensió cuidat. A la superfície, podem veure només una part: la closca exterior que mostra la seva personalitat pública. Però, com la primera capa d'una 'Himitsu-bako', aquesta és només l'entrada a un món més profund d'emocions, experiències i pensaments.
Les persones, com també les caixes, tenen mecanismes de defensa per protegir les seves parts més vulnerables. Alguns poden ser reservats, com les capes externes d'una 'Himitsu-bako', mentre que altres poden ser més accessibles, revelant més d'ells mateixos a aquells que estan disposats a buscar més enllà de la superfície.


Desbloquejar una capsa japonesa requereix paciència i habilitat, igual que comprendre del tot una persona. Cada capa retirada revela una nova faceta, una nova història, i ens acosta una mica més a comprendre la complexitat i la bellesa de l'ésser humà.

La metàfora de les caixes japoneses 'Himitsu-bako' ens recorda la importància de mirar més enllà de les aparences i buscar la veritable essència de cada individu. Només així podrem apreciar plenament la riquesa i diversitat que cada persona té per oferir.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: