Logotip de Adolescents.cat

Un mètode anticonceptiu per a homes, cada cop més a prop

per Redacció, el 7 de juny de 2024 a les 16:00

Els científics estan treballant en solucions segures i efectives que podrien canviar les opcions per evitar l’embaràs. Es tracta d’un nou mètode anticonceptiu per a nois que podria significar més opcions a part dels preservatius, oferint una manera més justa de compartir la responsabilitat d’evitar embarassos no desitjats.

Ara, els experts expliquen que per fi s’està avançant en un mètode anticonceptiu per a homes. El producte experimental és un gel hormonal que els homes hauran de posar les espatlles un cop al dia. Amb el temps aquest podria bloquejar la producció d’esperma als testicles.


El gel ha estat desenvolupar per Instituts Nacional de Salut i l'organització sense ànim de lucre Population Council. Utilitza dues hormones que suprimeixen la producció de testosterona en els testicles i, amb ella, el desenvolupament de l’esperma. Però la testosterona compleix moltes funcions en l'organisme: és responsable del manteniment muscular i la libido, per exemple, i els homes necessiten una mica en la seva circulació per funcionar amb normalitat. El gel substitueix la suficient per mantenir-los sans, però no tanta per a produir prou esperma per deixar embarassada a algú.

En el darrer assaig clínic, el 86% dels homes van aconseguir aquests recomptes baixos al cap de 15 setmanes d'utilitzar el gel. Per a alguns va funcionar fins i tot més ràpid, suprimint la producció d'esperma en un termini de quatre a vuit setmanes. S’adverteix als homes que el gel pot tenir efectes secundaris, com ara pell seca o greixosa, augment o disminució de la libido, creixement o caiguda del pèl, i canvis d’humor.



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: