Logotip de Adolescents.cat

La nova i polèmica manera d’escoltar música a TikTok: tu també ho fas?

per Adolescents.cat, el 7 de juny de 2024 a les 12:00

La tendència de consumir contingut en molt poca estona està agafant força. De fet, ha arribat fins i tot a la manera d’escoltar música d’alguns adolescents. El creador de contingut Dubalejo ha publicat un vídeo a TikTok on explica la nova i polèmica manera que tenen alguns joves per escoltar música.

L’usuari explica que després de parlar amb alguns joves sobre quant de temps passen amb el mòbil va veure que alguns passaven més de 48 hores seguides. Davant de la sorpresa del tiktoker, els nois i noies li van explicar que això era per escoltar música a Tiktok, una afirmació que va sorprendre el creador de contingut.


Segons li van explicar els joves, guarden totes les cançons que els agraden en una carpeta a TikTok i després li donen a la reproducció automàtica. El més polèmic d’aquesta pràctica està en el fet que la plataforma només permet escoltar 30 segons o un minut de la cançó, és a dir només es reprodueix la part més coneguda i “cool”.
El creador de contingut explica que la seva estupefacció va anar creixent quan va descobrir que la pràctica era molt habitual en el grup de nois i noies amb qui parlava d’entre 13 i 15 anys. “És a dir, només escolteu la part de la cançó que es fa viral?”, preguntava el tiktoker de 27 anys. “Així és com jo escolto música, només vull escoltar la part “cool” de la cançó”, li responien els adolescents. “Estalviem temps, només escoltem la part "guai" de la cançó i ja està, passem a la següent”, deien.


Finalment, el tiktoker preguntava si també escolten música a la plataforma d’Spotify, i alguns responien estranyats sense saber quina plataforma és aquesta. De fet, a principis d’any Soptify ja va treure una nova funció en un format similar al de TikTok per poder lliscar entre cançó i cançó i només escoltar la part destacada. Una funció que va ser força criticada per alguns usuaris, que consideraven que l'essència d’aquesta manera de consum resideix en escoltar els treballs artístics de principi a fi.

 
@dubalejo Cómo escuchan música los adolescentes de hoy en día? Literal sigo impactadoooooo!!!! #genz #adolescentes #insights #CapCut ♬ original sound - Dubalejo
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: