Logotip de Adolescents.cat

Més de 1.000 persones denuncien l’influencer Llados per estafa

per Redacció, el 6 de juny de 2024 a les 12:00

El polèmic influencer Amadeo Llados ha rebut la demanda de més d’un de miler de persones de tot el món per estafa, estafa piramidal i delictes d’odi pel curs anomenat Guanya el primer milió.

Amb el perfil de Lladosfitness a Instagram, Llados, un madrileny de 32 anys, s’ha fet conegut a les xarxes socials per diverses polèmiques i  perquè promet saber l’estratègia infal·lible per guanyar milions. Llados també s’autoanomena ‘coach motivacional’ i ha captat l’atenció de molts amb un estil provocador i denigrant cap a persones que no comparteixen el seu “mode fitness”.


Llados ofereix classes magistrals per un mínim de 1.800 euros amb les quals promet ensenyar a guanyar el seu primer milió. Sobre aquesta qüestió, diversos investigadors han comparat el seu grup de seguidors amb una secta i han posat en dubte la validesa de les seves promeses. De fet, aquests cursos han seduït molts joves de tot el món, però també ha causat molta polèmica perquè se senten estafats.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amadeo Llados (@tu1millon)


És per això que, en representació d’aquests, l’advocat gallec Xaime da Pena ha presentat a l’Audiència Nacional una demanda contra el creador de contingut signada per un miler de persones que senten que han estat víctimes de la presumpta estafa.
Els afectats busquen una indemnització i és que segons l’advocat, Llados ha enganyat als seus seguidors fent creure que el curs els faria rics, una promesa incomplerta. A més, se l’acusa d’emetre títols sense validesa legal.

Aquest cas és un exemple més de l’auge de les estafes per internet, especialment en l’àmbit dels ‘coach’ motivacionals que prometen un èxit financer. Aquests creadors de contingut aconsegueixen enganyar les seves víctimes, manipulant i mostrat uns suposats models d’èxit amb els quals ells mateixos han aconseguit riquesa i reconeixement.
De fet, fa pocs mesos es va descobrir que l’influencer Llados prové d’una família adinerada de Madrid, cosa que deixaria molt lluny el seu discurs de “treball i sacrifici” per aconseguir ser rics.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: