Logotip de Adolescents.cat

Selectivitat 2024: es podrà repetir un exercici de l’examen de literatura castellana per un error

per Redacció, el 6 de juny de 2024 a les 11:00

La segona jornada de la Selectivitat 2024 ha estat marcada per l’errada en l’examen de literatura castellana que farà repetir un exercici als alumnes que hagi fet aquesta optativa.


Es tracta d’una assignatura optativa, on els alumnes s’han trobat que, en una de les dues opcions, el comentari de text era sobre un poema que no constava en el temari.
El poema ‘Mientras por competir por tu cabello’ no forma part de les peces de Luis de Góngora que consten a ‘Antología de Poesía del Siglo de Oro”, una de les lectures prescriptives d’aquest curs.


És un poema que fins fa poc si formava part de les lectures obligatòries, però que ja no apareix a l'última reedició del llibre. En aquesta prova, els alumnes han de fer un comentari de text analitzant el text proposat. L’han de situar en l’època corresponent i  han d’analitzar el significat del text. Enguany, a banda del de Góngora, els alumnes podien comentar un fragment de la novel·la Tormento, de Benito Pérez Galdós.
La conselleria d’Universitats ha admès l’errada i oferirà als alumnes afectats repetir aquesta part de l’examen.

Com i quan es repetirà l’examen de literatura castellana?

El Consell Interuniversitari de Catalunya ha comunicat als 1.368 alumnes matriculats que tenen la possibilitat de tornar-se a examinar la setmana vinent de la segona part de l’examen.

El departament ha explicat que l’examen es repetirà la setmana que ve i que els alumnes i que ho vulguin fer, ho han de comunicar abans d’aquest divendres 7 de juny. 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: