Logotip de Adolescents.cat

Consells per saber dir ‘no’ a plans amb els teus amics o amigues

per Redacció, el 6 de juny de 2024 a les 20:00

Segurament tens un grup d’amics o amigues que sempre està fent plans. Reunions espontànies, plans organitzats, excursions de cap de setmana, mantenir una vida social activa pot ser esgotador i car. Dir “no” sense ferir els sentiments o crear malentesos pot ser complicat.


No obstant això, establir límits és essencial per preservar el nostre benestar mental i emocional. Sabem que és difícil parlar aquests temes, així que et deixem alguns consells.

Segons diu Val Walker a Psychology Today recomana que primer siguem conscients de les nostres diferències. És a dir, pensar els diners i el temps lliure que tenim cada un de nosaltres.


També és important que vagis a l'arrel del que estàs sentint. Sents ràbia, enveja? No passa res ni et fa pitjor persona. Però acceptar aquests sentiments t'ajudarà a tenir una millor conversa amb el teu amic/a.

Quan parlis amb el teu amic/a, has de ser específic/a en com la situació financera us està afectant. I sempre serà millor començar la conversa amb un exemple concret. Et funcionarà bé presentar-li una pluja d'idees per tenir plans més econòmics. Hi ha milers d'opcions: sortir d'excursió junts, fer exercici a l'aire lliure o fins i tot visitar exposicions gratuïtes.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: