Logotip de Adolescents.cat

El lloc on us vau enamorar és important: influeix en el futur de la vostra relació

per Redacció, el 8 de juny de 2024 a les 21:00

En una discoteca, a l’escola, al gimnàs o a la biblioteca. L’amor pot sorgir a qualsevol lloc i a tota hora, de fet, molts cops apareix quan menys t’ho esperes. Tot i això, el lloc on us heu conegut té molta importància.

Segons un estudi dels psicòlegs Omri Gillath i Katie Adams, publicada a la revista Personality and Social Psycology Bullet, de la mateixa manera que en una pel·lícula influeix la trama, el lloc on us heu conegut pot afectar al desenvolupament de la vostra relació. Dit d’una altra manera, el lloc on ‘lligues’ pot condicionar la relació.


“Mentre que relacionar-se amb algú en un bar animat pot ser estimulant, fer-ho en un llarg viatge de tren, on es poden formar connexions més profundes i més significatives, probablement esdevé millors resultats” pels qui busquin un amor vertader. És a dir, segons l’estudi el que comença en una discoteca pot quedar-se només en un ‘lio’. El que comença de manera més espontània i romàntica en una biblioteca o un parc acostuma a transformar-se en una relació més seriosa.
Segons els psicòlegs, el fet que la vostra relació hagi començat en un espai on es dona molta importància al físic, com pot ser una discoteca, fa que veieu l’altra persona com una cosa superficial. En canvi, si us coneixeu en un altre espai pot fer que t’obris més i descobreixis el seu costat més romàntic.


Aquesta investigació no vol dir, ni de bon tros, que no puguis conèixer l’”amor de la teva vida’ de festa o en una cita a Tinder. La possibilitat existeix, però, segons l’estudi, no són els llocs més indicats si el que vols és tenir una relació més estable. Per últim, el psicòleg Gillath recomana, si estàs buscant l’amor, que no només tinguis en compte la persona, sinó el lloc: l’entorn perfecte podria ser clau per desbloquejar una connexió significativa amb l’altra persona.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: